محمدباقر عبداللهی، مدیرعامل تعاونی داروسازان اشراق در ایران، ضمن ابراز نگرانی از افزایش بسیار زیاد قیمت دارو در کشور «بالاخص هفتههای گذشته» گفت که «اکثریت مردم» دیگر توان خرید داروی مورد نیاز خود را ندارند.
به گفته او، نسبت به ابتدای سال جاری، ۱۴۰۴، «بعضی از داروها» حتی ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد هم افزایش قیمت داشتهاند.
عبداللهی در ادامه دارویی برای بیماران قلبی به نام «پلاویکس» را مثال می زند که قیمت آن در یک سال گذشته از حدود ۳۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده است.
این افزایش نجومی قیمت در صنعت داروسازی همزمان است با دور تازه اعتراضات در ایران که در دیماه گذشته با به خیابان آمدن بازاریان آغاز شد و خیلی زود تمام ارکان نظام جمهوری اسلامی را نشانه رفت.
در حالی که مقامات حکومتی اکنون دیگر از این اعتراضات «بهحق» حرفی نمیزنند، دولت مسعود پزشکیان و دیگر حکومتیها در ابتدا اعتراضات را مخصوصا از طرف بازاریها بهحق و منطقی خواندند و تلاش کردند با اقدامات فوری اقتصادی آن را خاموش کنند.
یکی از این اقدامات حذف ارز ترجیحی و تکنرخی کردن قیمت دلار بود که در همان روزهای اول به افزایش سریع قیمت دامن زد.