رفتن به محتوای اصلی

HDK, Koye saldırısı ile ilgili 2 İranlı ajan yakaladı

HDK, Koye saldırısı ile ilgili 2 İranlı ajan yakaladı
posted onDecember 15, 2021
noدیدگاه

Doğu Kürdistan (Rojhilat) partilerinden Kürdistan Demokrat Partisi (HDK), Koye’deki karargâhlarına yönelik 2018 yılında gerçekleşen füze saldırısı ile ilgili 2 İranlı ajanın yakalandığını duyurdu. 


Konu hakkında açıklama yapan HDK, partilerinin emniyet birimlerinin yapmış olduğu çalışmada Koye saldırısı ile ilgili Peşmerge saflarına sızan 2 İranlı ajanın yakalandığını, bu kişilerin yürütülecek etkin soruşturma sonucunda Kürdistan Bölgesi yargısına teslim edileceğini kaydetti.


İki ajanın kimlik bilgilerini de paylaşan HDK, Keywan (Soran) Feyzi ve Feraz Selewati isimli kişilerin Doğu Kürdistan’ın Sine kenti nüfusuna kayıtlı olduklarını bildirdi. Açıklamada söz konusu şahısların, İran için ajanlık yaptıklarını ve Koye saldırısı hakkında İran’a bilgi verdiklerini itiraf ettikleri belirtildi.


8 Eylül 2018 tarihinde, HDK Merkez Komitesi Koye’deki karargâhında toplantı yaptığı sırada, İran füzeleri ile hedef alınmış, saldırıda çoğu üst düzey olmak üzere 16 Peşmerge hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı.