رفتن به محتوای اصلی

İran'ın düşürdüğü Ukrayna uçağı kurbanları için 5 Ekim'de 'Adalet buluşması'

İran'ın düşürdüğü Ukrayna uçağı kurbanları için 5 Ekim'de 'Adalet buluşması'
İran rejiminin füzeyle vurduğu Ukrayna yolcu uçağında hayatını kaybeden kurbanların aileleri, 5 Ekim’de dünyanın farklı kıtalarındaki 9 kentte adaletin sağlanması amacıyla adalet buluşmaları gerçekleştiriyor. 
posted onSeptember 28, 2020
noدیدگاه

Ocak ayında İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları’nın (Pasdaran) füzelerle vurduğu Ukrayna yolcu uçağında hayatını kaybeden kurbanların aileleri, 5 Ekim'de farklı kıtalardaki dokuz şehirde “adalet isteği” çağrısında bulunacak.

8 Ocak’ta Tahran İmam Humeyni uluslararası havaalanından kalkan 176 yolcu ve mürettebatın olduğu Ukrayna Havayollarına ait PS-752 sefer sayılı Boeing tipi yolcu uçağı, havalandıktan kısa bir süre sonra Pasdaran hava savunma sisteminden fırlatılan iki füzeyle vurularak düştü. Uçakta bulunan 176 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmadı.

Ukrayna Uçağı Kurbanları Aileleri Derneği, kurban ailelerinin üç talebinin olduğunu açıklayarak bu talepleri şu şekilde belirtti:

“Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nde (ICAO) İran İslam Cumhuriyeti'nin suçunu kınamasını, İran rejiminin gerçekleştirdiği bu suçla ilgilenen ülkelerin ellerindeki bilgilerini bir an önce yayınlamasını ve gerçeğe ulaşmak ve adaleti sağlamak için bir yol haritasının oluşturulmasını talep ediyoruz.”

5 Ekim’de yapılacak adalet buluşmasının internet üzerinden online olarak yapılacağını aktaran Kurban Aileleri Derneği, “hakikati öğrenmeden dava imkansızdır. İnsanlar bizim sığınağımızdır ve acılarımızı paylaşır” ifadelerini kullandı.

Adalet buluşmasına İran rejiminin katlettiği 176 yolcu sayısı nedeniyle aynı sayıdaki kurban ailelerin katılacağını belirten dernek, buluşmanın farklı kıtalardaki 9 şehirde yani Toronto, Vancouver, Edmonton, Montreal, Winnipeg, Ottawa, Londra ve Frankfurt’a gerçekleştirileceğini duyurdu.