Ana içeriğe atla

‘3 Ocak’ öncesi İsrail’den İran rejimine gözdağı

‘3 Ocak’ öncesi İsrail’den İran rejimine gözdağı
İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, “İran ve onun radikal eksendeki ortakları, İsrail'e karşı herhangi bir eylemde bulunurlarsa bunun bedelinin çok ağır olacağını görecekler” dedi.
posted onDecember 22, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti ve güdümündeki silahlı grupların ABD tarafından 3 Ocak’ta öldürülen Devrim Muhafızları’na (Pasdaran) bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile geçtiğimiz haftalarda öldürülen İran rejiminin nükleer faaliyetlerinin beyni olarak görülen nükleer bilimci Muhsin Fahrizade’nin intikamını alma yönündeki tehditleri ve Süleymani’nin yaklaşan ölüm yıldönümünde ABD ve İrsail’e yönelik saldırı olasılıkları ABD ve İsrail nezdinde sert uyarılarla karşılandı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ABD’nin, Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin yıldönümünde İran rejiminin Amerikan hedeflerine yönelik olası saldırılarına yanıt vermeye hazır olduğunu uyarısı ardından İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin ölümünden ülkesini sorumlu tutan İran rejimini İsrail'e saldırı konusunda sert uyarılarda bulundu.

İsrail’deki bir askeri görev nişan töreninde konuşan Kochavi, son günlerde İran rejim yetkilileri ile güdümündeki silahlı grupların İsrail'e yönelik tehdit mesajlarında artış yaşandığını belirtti.

“İran ve onun radikal eksendeki ortakları, İsrail'e karşı herhangi bir eylemde bulunurlarsa bunun bedelinin çok ağır olacağını görürler” diyen Kochavi, İsrail ordusunun, ülkeye yönelik herhangi bir saldırıya ortak olanlara bütün gücüyle karşı koyacağını dile getirdi.

Kochavi ayrıca herhangi bir saldırıya verilecek tepkinin ve tüm planların hazır olduğunu ifade etti.

McKenzie: Saldırılara yanıt vermeye hazırız

Irak’ın başkenti Bağdat’ı ziyaret ederek Uluslararası Koalisyon Güçleri Irak Komutanı Paul Calvert ve Irak Genelkurmay Başkanı Abdulemir Yaralla ile görüşmesi ardından ABD’nin Suriye’deki Tenef Askeri Üssü’nü ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulunan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) General Frank McKenzie, İran rejiminin Amerikan hedeflerine yönelik olası saldırılarına yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi. McKenzie, “Bölgede kendimizi ve dostlarımızı savunmaya hazırız” dedi.

İran'ın nükleer programının kilit isimlerinden Muhsin Fahrizade, 27 Kasım'da Tahran'da aracına düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmüştü.

İran rejimi Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve şayikası, Fahrizade'nin öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tutmuş ve suikasta yanıtın uygun bir zamanda verileceğini tehditlerinde bulunmuştu.