Ana içeriğe atla

İran rejimi, Suriye’de çocukları terörist amaçları için kullanıyor

İran rejimi, Suriye’de çocukları terörist amaçları için kullanıyor
İran rejimi Pasdaranlarının dış ülkelerdeki terörist faaliyetlerini yürüten Kudüs Gücü’nün Suriye’de çocukları intihar bombacısı yapmak için eğitim kampları kurduğu bildirildi.
posted onAugust 15, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları’nın (Pasdaran) dış ülkelerdeki askeri terörist faaliyetlerini yürütmekle görevli Kudüs Gücü’nün rejimin terörist faaliyetlerini yürütmek amacıyla Suriye’de çocuk ve gençlere yönelik askeri eğitim kampları kurduğu bildirildi. Bu kamplarda çocuk ve gençlerin intihar bombacısı olmaları amacıyla da eğitimler verildiği bildirildi.

Suriye merkezli Beşar Esad rejimine karşı yayın yapan ‘beledi News’un geçtiği habere göre İran rejimi Pasdaranlarına bağlı Kudüs Gücü’nün kontrolündeki milis gruplar, Humus’un doğusundaki Tedmir kentinde, çocuk ve gençlerin terörist saldırılar için eğitildikleri eğitim kampları kurdu.

İsimleri verilmeyen yerel kaynaklara dayandırılan haberde İran rejimi Pasdaranlarının finanse ettiği eğitim kamplarında çocuk yaştaki gençlerin intihar bombacı yapılması amacıyla da eğitildikleri aktarıldı.

Çocuklara çağrılar yapılıyor

منداڵى سوری

 

Pasdaranlara bağlı milis grup mensuplarının, özellikle yaşları 18’in altındaki çocukların bu kamplarda eğitim almaları konusunda çağrılar yaptığının belirtildiği haberde, İran rejiminin terörist amaçlarını gerçekleştirmek için çocukları birer intihar bombacı yapmaya çalıştığı vurgulandı.

Haberde özellikle Humus ilçe ve köylerindeki çocuk ve gençlere yönelik çağrıların yapıldığı belirtilerek, milis grupların son günlerde bu çağrılarını yoğun bir şekilde artırdıkları kaydedildi.

Geçtiğimiz ay, İran rejimine bağlı milis grupların, kontrol ettikleri Dêrezor’un Elbukemal ilçesinde 16 yaşındaki çocukları askeri eğitimlere tabi tuttukları ortaya çıkmıştı.

İran rejimine bağlı Afgan milislerden oluşan Fatimiyum Tugayı milis grubu da çocuklardan oluşan silahlı gruplar oluşturarak Suriye rejim güçleri saflarına aktarmakla gündeme gelmişti.

منداڵلا سورى ١

منداڵى سورى ٢