Ana içeriğe atla

İran rejimi Tebriz’de de organ hırsızlığı yapıyor

İran rejimi Tebriz’de de organ hırsızlığı yapıyor
İran rejiminin Rojhelat’ta Coronavirüse yakalandıktan sonra hayatını kaybettikleri bildirilen insanların iç organlarını ailelerinden habersiz bir şekilde aldığının ortaya çıkması ardından rejimin bu gayrı insani eylemi Tebriz’de de gerçekleştiği bildirildi.
posted onOctober 28, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti’nin Doğu Kürdistan’da (Rojhelat) yeni tip Coronavirüse yakalandıktan sonra hayatını kaybettikleri bildirilen insanların iç organlarını ailelerinden habersiz bir şekilde aldığının ortaya çıkması ardından rejimin bu gayrı insani eylemi Tebriz’de de gerçekleştiği bildirildi..

İran rejiminin bu kirli eyleminin kurbanı olan Tebrizli bir gencin hikayesi, İran rejiminin bu gayrı insani eylemi her yerde yaygınlaştırdığını gösteriyor.

AVATODAY’e bilgi aktaran kaynaklar Tebriz’de, sağlık durumu iyi olmasına karşın bazı Corona belirtileri olan bir genç, kontroller için Tebriz Hastanesine gittikten 24 saat sonra ailesine çocuklarının durumunun kötüleştiği bildiriminde bulunulduğu, hemen ardından da çocuklarının öldüğü ve cenazesinin gömüldüğü bildiriminde bulunulduğunu belirtti.

Oğlunun ölüm şeklinden kuşkulanan baba’nın yoğun çabaları sonucu oğlunun gömüldüğü yeri bulup kazdığını belirten kaynaklar, babanın gördüğü manzara karşısında şoke olduğunu zira oğlunun cesedinin paramparça olduğunu ve bazı organlarının eksik olduğunu gördüğünü aktardı.

Acılı babanın Tebriz Hastane yönetimine karşı dava açtığı bildirildi.

Rojhelat’ta da benzer durum var

Rojhelat İnsan Hakları Ağı, daha önce Rojhelat kentlerinde bazı ailelerin, Coronavirüse yakalandıktan sonra hayatını kaybeden aile bireylerinin cenazelerinin İran rejimi hastanelerinde kendilerinden habersiz bir şekilde kesildiği, iç organlarının alındığı ve kalan ceset parçalarının da bilmedikleri bir yere gömüldüğü gerekçesiyle kendilerine başvuruda bulunduklarını açıklamıştı.

Ailelerin, Coronavirüse yakalandıkları gerekçesiyle hayatını kaybeden bu fertlerin cenazelerini alamadığı ancak bu fertlerinin nereye gömüldüklerinden de haberdar edilmediğini belirten İnsan Hakları Ağı, İran rejiminin bu gayrı insani eylemleri kendi hastanelerinde, bazı doktorlar eliyle gerçekleştirdiği ifade etmişti.

Ailelerden, Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden fertlerinin hastanede tedavi edildikleri için yüksek bir ücretin de alındığını vurgulayan Rojhelat İnsan Hakları Ağı, ailelerden izinsiz olarak alınan organların organ pazarında satılabileceği uyarısında bulunmuştu.