Ana içeriğe atla

Eski MİT’çi Eymür: Öcalan neden resmi olarak sorgulanmadı?

Eski MİT’çi Eymür: Öcalan neden resmi olarak sorgulanmadı?
posted onNovember 6, 2021
noyorum

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye teslim edilmesinden sonra resmi olarak sorgulanmadığını söyledi. Eymür, Öcalan’ı “Neden Perinçek grubundan Hasan Atilla sorguladı?” diye sordu.

T24’teki Türk derin devletini anlattığı röportajının ardından ilk kez Halk TV’ye açıklamalarda bulunan Eymür, Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra resmi olarak sorgulanmadığını ileri sürdü.

Öcalan’ın sorgulanması halinde uluslararası bağlantılarının ortaya çıkarılabileceğini ifade eden Eymür, “Size bir şey söyleyeyim. Öcalan ölüm cezasına çarptırılmamak şartıyla iade edildi. Peki Öcalan iade edildikten sonra sorgu yapıldı mı? Yapıldı. Kim yaptı? Hasan Atilla Uğur... Ama o resmi bir sorgu değildi. Niye yapılmadı resmi sorgu? Hasan Atilla kim? Perinçek grubundandır. Neden o sorguladı? Hiç aklınıza geldi mi? Çünkü PKK'nın başı yakalanmış. Kimlerle görüştü? Kimlerden yardım aldı? İtalyanı var. İngilizi var. Yunanı var. Niye sorguya alınmadı? Bunu Şenkal Atasagun'a sormak lazım.” şeklinde konuştu.