رفتن به محتوای اصلی

توافق بزرگ تجاری لندن با شورای همکاری خلیج فارس نهایی شد

توافق بزرگ تجاری لندن با شورای همکاری خلیج فارس نهایی شد
posted onMay 25, 2026
noدیدگاه

روز جمعه، اول خردادماهم بریتانیا اعلام کرد که با شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس شامل بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات، یک توافق تجاری به ارزش ۳.۷ میلیارد پوند امضا کرده است.

دولت لندن می‌گوید این توافق پس از اجرای کامل، سالانه حدود ۵۸۰ میلیون پوند از تعرفه‌های که کشورهای خلیج فارس روی کالاهای بریتانیاییِ صادرشده به آن کشورها می‌گیرند، را حذف خواهد کرد.

بر اساس این توافق، تعرفه واردات محصولاتی مانند پنیر چدار، کره و شکلات بریتانیایی در کشورهای خلیج فارس برداشته می‌شود.

این قرارداد سومین توافق تجاری دولت نخست‌وزیر کی‌یر استارمر پس از توافق با هند و کره جنوبی است و همچنین نخستین توافق میان یک کشور گروه هفت و شورای همکاری خلیج فارس به شمار می‌رود. لندن همچنین پیش‌تر با آمریکا و اتحادیه اروپا نیز توافق‌های تجاری جداگانه‌ای امضا کرده است.

آقای استارمر این توافق را یک پیروزی بزرگ برای کارگران و کسب‌وکارهای بریتانیایی دانست و گفت آثار آن در سال‌های آینده در قالب افزایش دستمزدها و فرصت‌های شغلی بیشتر دیده خواهد شد.

با این حال، نهادهای حقوق بشری نسبت به این توافق انتقاد کردند و می‌گویند در آن توجه کافی به حقوق بشر، حقوق کارگران و مسائل اقلیمی نشده است.

آن‌ها به محدودیت آزادی رسانه‌ها، اجرای مجازات اعدام و همچنین نقش پررنگ صنعت نفت در افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اشاره کرده‌اند.