رفتن به محتوای اصلی

قیمت کالاهای اساسی تا ۳۰ درصد گران‌تر می‌شود

قیمت کالاهای اساسی تا ۳۰ درصد گران‌تر می‌شود
posted onJanuary 6, 2026
noدیدگاه

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، اعلام کرد قیمت کالاهای اساسی در هفته‌های آینده بین ۲۰ تا ۳۰ درصد گران خواهد شد.

او دوشنبه ۱۵ دی در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت افزایش قیمت برخی کالاها مانند روغن، مرغ و تخم‌مرغ «چشمگیر» خواهد بود.

با وجود اعلام مجلس مبنی بر تصویب کلیات بودجه ۱۴۰۵ با ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی، مهاجرانی از تصمیم دولت برای تک‌نرخی کردن ارز خبر داد.

او افزود: "برای آنکه تک‌نرخی شدن ارز موجب فشار بر مردم نشود، به هر خانوار ایرانی به ازای هر فرد یک میلیون تومان در ماه تعلق می‌گیرد که از دی تا فروردین به‌صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود و از یکی دو روز آینده خانوارها می‌توانند خرید خود را آغاز کنند".

به گفته مهاجرانی، این اعتبار صرفا برای خرید ۱۱ قلم کالا شامل شیر، پنیر، ماست، گوشت، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی، قند، شکر و حبوبات در بیش از ۲۶۸ هزار فروشگاه است.

اظهارات مهاجرانی درباره افزایش قیمت کالاهای اساسی در حالی مطرح می‌شود که موج گرانی این اقلام از هفته‌ها قبل آغاز شده و در روزهای اخیر شدت بیشتری پیدا کرده است.

دیده‌بان ایران ۱۱ دی گزارش داد روغن خوراکی داخلی هفته‌هاست کمیاب شده و برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای هر دو روز یک بار تعداد محدودی روغن عرضه می‌کنند که عموما به ظهر نرسیده تمام می‌شود.

بر اساس این گزارش، شهروندان هنگام مراجعه در عصر می‌توانند فقط روغن ذرت خریداری کنند که تعداد آنها نیز محدود و بسیار گران است.

یک شهروند ۱۵ دی با ارسال ویدیویی به ایران‌اینترنشنال گفت: "فروشگاه‌ها روغن‌های خوراکی را جمع کرده‌اند و اصلا نمی‌شود پیدا کرد".

هر بطری روغن پخت و پز تولید آبان و آذر نسبت به تولید مهرماه حدود ۳۴ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش، یک شانه ۳۰ عددی تخم‌مرغ ۱۱ دی افزایش قیمتی حدود ۱۱ درصدی نسبت به هفته پیش از آن داشت.

راهکار دولت برای مواجهه با این گرانی‌ها، ارائه کالابرگ و یارانه یک میلیون تومانی است که به گفته مهاجرانی، اعتبارش برای یک یا دو ماه خواهد بود.

سخنگوی دولت اذعان کرد حذف ارز ترجیحی در کوتاه‌مدت باعث افزایش تورم می‌شود، اما "پیش‌بینی‌ها بر این است که در یک بازه چندماهه تورم به‌صورت اصولی کنترل شود".