رفتن به محتوای اصلی

Besê Hozat: Amerika kendisine hizmet edildiği oranda PKK’ye “Evet” diyor 

 Besê Hozat: Amerika kendisine hizmet edildiği oranda PKK’ye “Evet” diyor 
posted onMay 17, 2022
noدیدگاه

KCK Eş Başkanı Besê Hozat, Amerika’nın PKK’yi etkisizleştirmeyi amaçladığını belirterek, “ABD Önder Apo’ya ve PKK’ye ‘hayır’, mücadele ile ortaya çıkan değerlere kendine hizmet ettiği oranda ‘evet’ diyor” dedi. 
 
Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Eş Başkanı Besê Hozat, Yeni Özgür Politika gazetesine verdiği demeçte, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da gerçekleştirdiği operasyonların Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) onayıyla yapıldığını, bu operasyonlarla PKK’nin tasfiyesinin amaçlandığını söyledi. 
 
Amerika’nın Türkiye’ye verdiği bu destekle PKK’ye yönelik iki temel amacını açıklayan Hozat, “Rojava işgal saldırıları nasıl ABD’nin onayıyla yapıldıysa Başûr’a işgal saldırıları da ABD’nin onayıyla yapılıyor. ABD bununla iki şeyi amaçlıyor. Birincisi bir NATO ülkesi olan Türkiye yoluyla bölgede varlığını, çıkarlarını güvenceye almak, gücünü tahkim etmek ve böylece İran, Ortadoğu ve Orta Asya politikasını daha rahat yürütmek. İkinci önemli bir neden ve hatta baş neden ise Kürt Özgürlük Hareketini etkisizleştirmektir. Uluslararası komployu devam ettirip Özgürlük Hareketi’nin yönetimini tasfiye etmeyi, mücadelenin ortaya çıkardığı değerleri ise hizmetine koymayı hedefliyor” ifadelerini kullandı. 
 
ABD’nin kendisine hizmet edildiği oranda PKK’ye “Evet” dediğini ifade eden Hozat, “ABD, Önder Apo’ya ve PKK’ye ‘Hayır’, mücadele ile ortaya çıkan değerlere kendine hizmet ettiği oranda ‘Evet’ diyor. Türk devletinin soykırım saldırılarına sessiz kalması, verdiği desteğin sonucudur. ABD istese Irak hava sahasını Türkiye’ye kapatabilir. Irak hava sahası ABD’nin inisiyatifinde kullanılıyor. Irak, ABD’den bağımsız hareket etmiyor. Fakat ABD Irak hava sahasını Türk savaş uçaklarına açık tutuyor” diye konuştu.