رفتن به محتوای اصلی

Karasu: Rojava’ya binlerce PKK’li gönderdik, kimse oradan çıkın diyemez

Karasu: Rojava’ya binlerce PKK’li gönderdik, kimse oradan çıkın diyemez
posted onOctober 17, 2021
noدیدگاه

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Rojava’ya binlerce PKK’li gönderdiklerini belirterek, “Eğer (Rojava) DAİŞ'in eline geçmediyse PKK'lilerin savaşıp şehit düşmesinden dolayı geçmedi. Bu nedenle orada PKK'liler var, oradan çıkmalıdır diyemez.” dedi.

PKK’ye yakınlığı ile bilinen Medya Haber TV’ye konuşan Karasu, Rojava’da PKK varlığı gerekçe gösterilerek “yaygara kopartıldığını” ancak, Rojava’nın IŞİD’in eline geçmesini daha önce gönderdikleri “binlerce” PKK’li tarafından engellendiğini söyledi.

Karasu, “Şimdi bazıları Rojava'da PKK'liler var biçiminde yaygara koparıyorlar. Herkes şunu bilsin ki, binlerce PKK'li gidip orada savaşıp şehit düştü. Eğer DAİŞ'in eline geçmediyse PKK'lilerin savaşıp şehit düşmesinden dolayı geçmedi. Bu nedenle orada PKK'liler var, oradan çıkmalıdır diyemez.” ifadelerini kullandı.

Rojava’ya gönderdikleri PKK’lilerin, geri çağırdıkları halde dönmek istemediklerini açıklayan Karasu, “Gönderdiğimiz binlerce gerillanın içerisinden sağ kalanlar hala oradadır; biz çağırdığımız halde bir kısmı geldi, bir kısmı ise gelmedi. Burası benim ülkemdir, ben burada savaştım, yoldaşlarım burada şehit düştü, kimse bana buradan çık diyemez diyor. Sanki bu insanlar dünyanın başka yerinden gelmiş! Kürt’tür, Kürdistan'ın bir şehrinden başka bir şehrine gitmiştir. Kobanê'de zaferin nasıl kazanıldığı gerçeğini herkes bilecek. İnsanlığına başına bela olan DAİŞ'in yenilgiye uğratılmasında PKK'nin rolü belirleyicidir.” dedi.

YPG ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (DGS) PKK’nin bir parçası olduğunu ileri süren Türkiye devleti, PKK varlığını gerekçe göstererek, Rojava’yı sürekli hedef alıyor. 

Son günlerde, başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türk yetkililer Rojava’ya yönelik yeni bir askeri operasyon sinyali vermişti.