رفتن به محتوای اصلی

İran’dan Kürdistan Bölgesi sınırına 57 kalekol

İran’dan Kürdistan Bölgesi sınırına 57 kalekol
posted onOctober 2, 2021
noدیدگاه

]İran, Federe Kürdistan Bölgesi sınırında 57 askeri kalekol inşa etti. Kalekollardan üçünün Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde bulunduğu belirtilirken, İran’ın bölgeye ağır silahlar ve askeri güç yığdığı bildiriliyor.

İran bir yandan Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Doğu Kürdistanlı partilere yönelik tehdit ve saldırılarını sürdürürken, diğer bir yandan da sınır bölgesinde askeri kalekollar inşa ediyor.

Edinilen bilgilere göre İran, Federe Kürdistan Bölgesi sınırına 57 askeri kalekol inşa etti. Bu kalekollardan üçü Federe Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde Erbil’in kuzeydoğusunda yer alan Çoman ilçesinde bulunuyor. 

Üç kalekoldan birinin Hacı Omran kasabasına bağlı Wêze köyüne yakın bir noktada durduğu kaydedilirken söz konusu kalekola ulaşabilmek için yapılan yolun 12 kilometrelik kısmı Kürdistan sınırları içerisinde kalıyor.

Kalekollardan bir diğeri ise Kürdistan Bölgesi’nin en yüksek kesimlerinden biri olan 3.611 metre yüksekliğindeki Helgurd Dağı’na kurulmuş. 

Ayrıca, İran’ın Soran ilçesine bağlı Sidekan kasabası ile Süleymaniye’nin Pişder ilçesine bağlı sınır bölgelerinde de kalekollar inşa ettiği, ağır silahlarla beraber bölgeye çok sayıda güç yığdığı bildiriliyor.