رفتن به محتوای اصلی

İtalya’da mülteci Kürt grubuna tren çarptı: 2 yurttaş hayatını kaybetti

İtalya’da mülteci Kürt grubuna tren çarptı: 2 yurttaş hayatını kaybetti
İtalya’da mülteci durumunda olan Başûrlu bir gruba hızlı tren çarptı. Kazada 2 Kürt yurttaşın hayatını kaybettiği, 9’unun ise yaralandığı bildirildi.
posted onDecember 24, 2020
noدیدگاه

Kürdistan’dan göçüp Avrupa’ya ulaşan bir grup Kürt mültecinin İtalya’da demiryolundan geçişleri sırasında kendilerine tren çarptığı ve kazada 2 yurttaşın yaşamını yitirdiği, 9 yurttaşın ise yaralandığı bildirildi.

Talihsiz kazayla ilgili Kürt gazeteci Şoreş Aziz, Kurdistan24’e yaptığı açıklamada tren çarpması sonucu 2 Kürt yurttaşın yaşamını yitirdiğini, 9’unun ise yaralandığını söyledi.

Aziz, mülteci grubunun Güney Kürdistanlı (Başûr) olduklarını ve yaşamını yitiren 2 kişinin 18 ile 20 yaşları arasında olduğunu ifade etti.

Kürt mülteci grubunun İtalya’nın Liguria bölgesinden Fransa’ya varmak için yola çıktıklarını belirten Aziz, demiryolunda yürüdükleri sırada farkına varmadıkları bir hızlı trenin kendilerine çarptığını söyledi.

Kürt mültecilerin daha önce İtalya’nın Lecce kentinde bir kampta karantina altına alındıklarını ancak kamptan kaçtıklarını belirten Şoreş Aziz, mültecilerin İtalya’nın kuzeyine geçerek oradan Fransa’ya ulaşmak istediklerini dile getirdi.

Aziz, Kürt mülteci grubunun Kürdistan’dan İtalya’ya nasıl geldikleriyle ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını söyledi.