رفتن به محتوای اصلی

ABD’nin Erbil yeni Başkonsolosu Waller Mesud Barzani tarafından kabul edildi

ABD’nin Erbil yeni Başkonsolosu Waller Mesud Barzani tarafından kabul edildi
ABD’nin Erbil yeni Başkonsolosu Robert Waller, Kürt lider Mesud Barzani tarafından kabul edildi. Görev süresi dolan eski Başkonsolos Steve Fagin’in de bulunduğu görüşmede Başûr, Irak ve Ortadoğu’daki siyasi ve ekonomik meseleler konuşuldu.
posted onJuly 25, 2020
noدیدگاه

Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi eski Başkanı ve Kürdistan Demokrat Parti  (PDK) Genel Başkanı Mesud Barzani, göreve başlayan ABD’nin Erbil yeni Başkonsolosu Robert Waller’i kabul etti.

Kürdistan Bölgesi, Irak ve Ortadoğu’daki siyasi ve ekonomik gelişmelerin ele alındığı görüşmede, dünyayı kasıp kavuran yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili son durum da değerlendirildi.

Görev süresi dolan eski Başkonsolos Steve Fagin’in de bulunduğu görüşmede Kürt lider Mesud Barzani, yeni Başkonsolos Waller’a görevinde başarılar diledi.

ABD’nin Erbil yeni Başkonsolosu Robert Waller, Kürdistan Bölgesi’nin, DAİŞ saldırıları nedeniyle evlerinden olan göçmen ve mültecilere karşı gösterdiği hoşgörüden dolayı teşekkür etti.

Waller Bölge Başkanı ve Başbakan ile de görüşmüştü

ABD’nin yeni Başkonsolosu Robert Waller, göreve başlamasının ardından Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile de görüşmeler gerçekleştirmişti.

Bölge Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşmesinde Waller, ABD’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin istikrarına olan bağlılığını dile getirerek, Irak’ın yönetiminde Kürdistan Bölgesi ve bileşenlerin rolüne vurgu yapan Waller, ABD’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki sorunların çözümü ve krizlerin atlatılması konusunda desteğinin devam edeceğini söylemişti.

Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmesinde ise Waller, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin güçlenmesine vurgu yaparak, ülkesinin ekonomik sorunların yanı sıra enerji ve tarım alanında Kürdistan Bölgesi’ne destek olmaya hazır olduğunu ifade etmişti.