رفتن به محتوای اصلی

Erdoğan’dan Yunanistan’a: Şaka yapmıyorum! 

Erdoğan’dan Yunanistan’a: Şaka yapmıyorum! 
posted onJune 11, 2022
noدیدگاه


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yunanistan’ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye çağırıyorum. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum" dedi.  
 
Erdoğan, Seferihisar'da Efes-2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü’nde yaptığı konuşmada, Yunanistan ile aralarındaki Ege adaları sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.  
 
Yunanistan’ın Ege adalarını silahlandırmaktan vazgeçmeye çağıran Erdoğan, “Yunanistan’ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye çağırıyorum. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet kararlıdır, bir şeyi söylerse ardını da takip eder. Yunanistan'ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyoruz. Türkiye Ege'de haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların tanıdığı yetkileri kullanmaktan geri durmayacak" şeklinde konuştu. 
 
Yunanistan’ın üçüncü taraf ülkeleri Ege adaları sorununa “alet” etmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Gayri askeri statüdeki adaların çeşitli tatbikatlara dahil edilerek NATO ve üçüncü taraf ülkelerin de bu hukuksuzluğa alet edilmeye çalışılması sonu felaketle bitecek bir çabanın ötesinde bir anlama sahip değildir” dedi.