Skip to main content

 تأسیسات آب سنگین خنداب دیگر عملیاتی نیست

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که تأسیسات تولید آب سنگین خُنداب در اراک دیگر عملیاتی نیست.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که تأسیسات تولید آب سنگین خُنداب در اراک دیگر عملیاتی نیست.
posted onMay 22, 2026
nocomment

به گزارش رویترز، این نهاد نظارتی سازمان ملل روز یکشنبه، نهم فروردین ماه، اعلام کرد کارخانهٔ تولید آب سنگین خنداب، که به گفتهٔ ایران سه روز پیش از این هدف حمله قرار گرفته بود، دچار آسیب شدید شده و دیگر قادر به فعالیت نیست.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس افزود که در این تأسیسات هیچ مادهٔ هسته‌ای اعلام‌شده‌ای وجود نداشته است.

تأسیسات هسته‌ای اراک در حدود ۲۵۰ کیلومتری جنوب غربی تهران قرار دارد و خبرگزاری‌ها سال گذشته گزارش داده بودند که این تأسیسات می‌تواند پلوتونیوم تولید کند، که از آن می‌توان برای ساخت بمب اتمی استفاده کرد.

سازمان انرژی اتمی ایران روز هفتم فروردین اعلام کرد که مجتمع آب سنگین خنداب در اراک در دو مرحله هدف حمله قرار گرفته، اما این حملات تلفات جانی نداشته و خطر آلودگی برای ساکنان منطقه ایجاد نکرده است.

همچنین به نوشته خبرگزاری فارس، همزمان گزارش شد کارخانه تولید کیک زرد اردکان در یزد نیز هدف حمله قرار گرفته، ولی به گفته این سازمان انرژی اتمی ایران، «هیچ‌گونه» انتشار مواد پرتوزا و خطری برای مناطق اطراف رخ نداده است.