بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

22 yıl hapis cezasına çarptırılan Kürt siyasetçi Leyla Güven tutuklandı

22 yıl hapis cezasına çarptırılan Kürt siyasetçi Leyla Güven tutuklandı
Türk yargısı “ögüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” gerekçeleriyle Kürt siyasetçi Leyla Güven’e 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Güven gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
posted onDecember 22, 2020
noبۆچوون

Türk devletinin Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” gerekçeleriyle 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Güven gözaltına alınırken, “Ben kaçacak olsam sizin ruhunuz bile duymazdı. Hiç bir yere gitmiyorum. Bu ülkede siyaset yapmaya devam edeceğim. Zalimin üstüne böyle yürümek cesaret ister” dedi.

Leyla Güven, dün akşam Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan evinde gözaltına alındı.

Güven'in avukatı Cemile Turhallı Balsak, Güven'in sağlık kontrolünün ardından cezaevine götürüldüğü bilgisini verdi.

DTK Eşbaşkanlığı sıfatı ile yürüttüğü siyasi çalışmalar ve yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Leyla Güven, dün gece gözaltına alındı. Geceyi Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de geçiren Güven, sabah saatlerinde adliyeye çıkarıldı.

Güven, adliye önünde kendisini bekleyenlere "Hiç sıkıntı yok. Çok çalışın, çabuk dönelim" diye seslendi.

Leyla Güven'ın kızı Sabiha Temizkan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Annem 22 yıl 3 ay hapis cezası yatmak üzere tutuklandı. Kürtlerin döktüğü her damla gözyaşının hesabını vereceksiniz. Bugün değilse yarın ama mutlaka” dedi.