بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Viyana’da birçok noktada silahlı saldırı: 4 kişi öldü

Viyana’da birçok noktada silahlı saldırı: 4 kişi öldü
Avusturya’nın başkenti Viyana’da silahlı kişiler tarafından birden fazla noktada düzenlenen saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Başbakan Kurz, “çirkin bir terör saldırısı” açıklamasını yaparken İçişleri Bakanı, saldırının faillerine yönelik operasyonun sürdüğünü açıkladı.
posted onNovember 3, 2020
noبۆچوون

Avusturya’nın başkenti Viyana’da silahlı kişiler tarafından birden fazla noktada düzenlenen saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Saldırıları gerçekleştirenlerin 4'ü teslim olurken, saldırganların terör örgütü DAİŞ sempatizanı olduğu öğrenildi. Bir saldırganın saldırıda üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bildirildi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Viyana’da Pazartesi gecesi geç saatlerde düzenlenen saldırının ‘‘çirkin bir terör eylemi’ olduğunu söyledi. Kurz, ordunun başkentteki belirli noktaları koruyacağını, polisin de terör operasyonuna odaklanacağını kaydetti.

“Ülkemizde zor saatler geçiriyoruz” diyen Kurz, güvenlik güçlerine hayatlarını tehlikeye attıkları için teşekkür ederek “Polisimiz saldırının faillerine karşı kararlı adımlar atacak” diye konuştu.

ORF televizyonuna konuşan İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise polisin saldırının faillerini aramayı sürdürdüğünü bildirdi.

Viyana’nın büyük bölümü güvenlik kordonu altına alınırken halka, evlerinden çıkmamaları çağrısı yapıldı.

Bakan, saldırının birden fazla kişi tarafından altı kadar noktada düzenlendiğini ve bu bölgelerin kent merkezindeki sinagogun bulunduğu caddenin çok yakınında olduğunu kaydetti. İçişleri Bakanı, “Şu an bunun bir terör saldırısı olduğuna inandığımızı doğrulayabilirim” dedi.