Ana içeriğe atla

İnsan kaçakçıları Kürt gencini Tisa Nehri’ne attı

 İnsan kaçakçıları Kürt gencini Tisa Nehri’ne attı
posted onMarch 11, 2022
noyorum

Türkiye’den Sırbistan’ın Subotica kentine giden Muş’un Varto nüfusuna kayıtlı Kürt genci Naim Öztürk’ün (27) insan kaçakçıları tarafından Tisa Nehri’ne atıldığı belirtildi. Kürt gencinden 108 gündür haber alınamıyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Kürt genci Naim Öztürk 21 Kasım’da Subotica kentinde bulunan Casa Simon otelde konakladığı sırada, çocukları ile beraber Almanya’ya gitmeye çalışan Mustafa Özgül adında biri ile karşılaştı. Özgül, otel parasını peşin ödediğini belirterek, Öztürk’e kendisi ile beraber kalabileceğini ayrı oda tutmasına gerek olmadığını teklif etti. Mustafa Özgül ayrıca, insan kaçakçıları ile bağlantısı olduğu belirtilen Yunus Akkoyun adlı kişiye, Naim Öztürk’ü yeğeni olarak tanıttı.

Bir süre sonra çocuklarını Almanya’ya gönderdiği için çetebaşı Hanefi Yücel’e 15 bin Euro ödeme yapmak üzere otelden ayrılan Mustafa Özgül, Naim Öztürk’ü insan kaçakçılarıyla bağlantılı Yunus Akkoyun’a “teminat” olarak gösterdi. Ancak, Mustafa Özgül’ün bir daha geri dönmemesi ve insan kaçakçılarının telefonlarını yanıtsız bırakması üzerine, Kürt genci Naim Öztürk insan kaçakçıları tarafından Tisa Nehri’ne atıldı. 

108 gündür kendisinden haber alınamayan Naim Öztürk’ün ailesinin Sırbistan’a giderek ulaştığı Yunus Akkoyun, Naim Öztürk’ün çetebaşı Hanefi Yücel’in adamları tarafından Tisa Nehri’ne atıldığını itiraf etti. Akkoyun, dava açılması durumunda her şeyi anlatacağını söyledi.