Ana içeriğe atla

Mersin’de Erbilli aileye ırkçı saldırı

Mersin’de Erbilli aileye ırkçı saldırı
posted onMay 20, 2021
noyorum

Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil’den bayram tatili için Türkiye’ye giden Kürt ailenin, Mersin’de ırkçı saldırıya uğradığı iddia edildi. Saldırı sonucu yaralanan iki kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay Perşembe günü saat 16:00 sularında Mersin’in Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde yaşandı. Rudaw’a konuşan Cihan Kutluk adında bir görgü tanığının anlattıklarına göre, Erbilli Kürt ailenin içinde bulunduğu otomobilin önü 4 kişiden oluşan ve bozkurt işaretleri yapan ırkçı bir grup tarafından kesildikten sonra aile darp edildi. 

Irkçı grubun, araç içinde bulunan baba, eş ve 12-13 yaşlarındaki çocuklarına taşlarla saldırdıklarını belirten Kutluk, saldırıya uğrayan adamın bariyerlere savrulduğunu ve uçurumdan aşağıya atılmaya çalışıldığını aktardı.

Kavga esnasında ırkçı grubun bozkurt işaretleri ile yaklaşık 5 dakika boyunca Kürtlere karşı küfürler savurduğunu belirten Kutluk, saldırıya uğrayan aileyi Jandarma kontrol noktasına ulaştırdığını ve ambulans çağırarak yaralı adamı hastaneye götürdüklerini dile getirdi. 

Cihan Kutluk, olaydan sonra karakola giderek ifade verdiğini söyledi. Öte yandan Jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

2019 yılında Tarbzon’da, Kürdistan bayrağı ile fotoğraf çektirmek isteyen Kürdistanlı turistler ırkçı saldırıya uğramıştı. Söz konusu saldırıda Kürdistanlı turistler gözaltına alındıktan bir gün sonra serbest bırakılmışlardı.