Skip to main content

Meral Akşener: Cumhurbaşkanlığına aday değilim

Meral Akşener: Cumhurbaşkanlığına aday değilim
posted onSeptember 25, 2021
nocomment

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Akşener, “Başbakanlığa adayım.” dedi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağı konusu uzun süredir tartışma konusuyken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den önemli bir açıklama geldi.  Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıklayan Akşener, “Başbakanlığa adayım.” dedi.

Bir televizyon programında konu ile ilgili sorulara yanıt veren Akşener, "Ben cumhurbaşkanlığına aday değilim. Bunu daha önce söyledim, daha net şekilde söyleyeyim. Ben başbakanlığa adayım. Seçilecek, kazanacak bir adayla ve cumhurbaşkanlığını devam ettirecek bir adayla çıkacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için isimleri geçenler hakkında da fikrini açıklayan Akşener, "Ne Sayın İmamoğlu'nun, ne Sayın Mansur Yavaş'ın, ne Sayın Kılıçdaroğlu'nun ne de sayın nokta nokta herhangi bir arkadaşın adaylığına yönelik bir itirazım yok, 'Bravo, olsunlar' gibi bir durumum da yok. Kiminle alabileceksek girebiliriz. Ben belediye başkanlarının görev amiri değilim." ifadelerini kullandı.