بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Putin’den Erdoğan’a: Sorunlarınızı Şam ile çözün

 Putin’den Erdoğan’a: Sorunlarınızı Şam ile çözün
posted onAugust 8, 2022
noبۆچوون

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi’de yaptıkları görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine "Suriye'deki sorunları Şam'la çözme" mesajı verdiğini belirtti.

Erdoğan, Soçi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Suriye sorunu ilgili bir soruya verdiği yanıtta Putin’in kendisine Şam hükümetini işaret ettiğini belirten Erdoğan, “Sayın Putin konuyla ilgili Türkiye’ye yönelik adil bir yaklaşım sürdürüyor. Terörle mücadele noktasında her zaman yanımızda olacağını özellikle de ifade ediyor. Burada şunu bize ima ediyor; ‘Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur’ gibi bir yaklaşımı var” dedi.

Şam ile istihbarat düzeyinde görüştüklerini açıklayan Erdoğan, “Biz de diyoruz ki, şu anda bizim istihbarat örgütümüz Suriye istihbaratıyla zaten bu konuları yürütüyor ama bütün mesele netice almak. Eğer istihbaratımız, Suriye istihbaratıyla bu çalışmayı yürütürken, buna rağmen hala orada terör örgütleri fellik fellik at oynatıyorsa bu konuda bize destek vermeniz gerekiyor diyoruz. Bu konuda da mutabakatımız var” ifadelerini kullandı.