Skip to main content

تقلای دوباره فتنه‌گران برای بی‌ثبات کردن حکومت ملی السیسی در مصر؛ نقش حماس عامل ایران در این فتنه جدید چیست؟

تقلای دوباره فتنه‌گران برای بی‌ثبات کردن حکومت ملی السیسی در مصر؛ نقش حماس عامل ایران در این فتنه جدید چیست؟
posted onSeptember 22, 2019
nocomment

آواتودی*

یک پیمانکار اخراجی ارتش مصر به نام «محمد علی» که مدتی در اجرای برخی قراردادهای مربوط به ارتش نقشی کوچک داشته، به ناگهان به جلوی صحنه آورده شده تا حکومت ملی و محبوب پرزیدنت عبدالفتاح السیسی رییس جمهوری مصر را بی‌ثبات کند.

«محمد علی» که معلوم نیست برای چه از مدتی پیش از کشور خود رفته و مقیم اسپانیا شده است، دو سه هفته‌ای است که فیلم‌های کوتاهی را از سخنانش در مورد «فساد» در ارتش و حکومت آقای السیسی در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کند و به ناگهان رسانه‌های غربی نیز او را به مثابه رهبر اوپوزیسیون مصر مطرح می‌کنند.

وقتی «محمد علی» در روزهای گذشته خواهان برگزاری تظاهرات در کشورش شد، معلوم گردید که او تنها یک «پیمانکار جز اخراجی» نبوده بلکه پیمانکار واقعی یک توطئه جدید برای به فروپاشی کشاندن حکومت ملی مصر است.

اخوان المسلمین که نماینده‌اش محمد مرسی به تازگی درگذشت، به حمایت از «محمد علی» برخاسته و برای کمک به او ابراز آمادگی کرده است.

توطئه از بین بردن دوباره ثبات در مصر در روزی وارد فاز جدید شد که پرزیدنت عبدالفتاح السیسی برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد راهی نیویورک شد؛ اما شماری از مصری‌های ساکن آمریکا با گردهم آمدن در نیویورک، با دادن شعارهای «ما سیسی را دوست داریم» حمایت خود را از رییس جمهوری کشورشان ابراز داشتند.

تظاهرات آخر هفته گذشته در مصر اهمیت چندانی نداشت و در آن ظاهرا 74 تن نیز بازداشت شدند اما «محمد علی» فراخوان «تظاهرات میلیونی» برای جمعه آینده را داده است.

عبدالفتاح السیسی، نظامی محبوب مصری، کشورش را از حکومت تروریست‌های قشری اخوان المسلمین نجات داد و هنوز در حال تلاش سخت برای بازگردان ثبات است که در فتنه زمستان 2011 و ساقط کردن حکومت ملی‌گرای حسنی مبارک، ضربه شدید دیده بود.

السیسی و حکومت او چاره‌ای نداشتند که برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور برخی اصلاحات را به اجرا بگذارند که باعث گرانی‌هایی شده است؛ اما این امر برای رهانیدن مصر از گرفتاری‎های عظیم‌تر آتی، اجتناب ناپذیر بوده است.

اکنون معلوم شده که «محمد علی» تنها یک فرد ساده نیست؛ باید دید کدام عوامل توطئه‌گر او را به جلوی صحنه برای ضربه زدن به مصر کشانده‌اند؛ آنهم در زمانی که نگاه جهانی متوجه عملکرد مخرب رژیم جمهوری اسلامی ایران در منطقه است.

برخی از مصری‌ها نقش حماس را در این بحران کم اهمیت نمی‌دانند بویژه آنکه اسماعیل هنیه رییس حماس به نیروهای این سازمان اسلامگرای فلسطینی «دستور» داده از هر گونه اظهار نظر علنی در مورد رخدادهای مصر خودداری کنند. این احتمال مطرح است که حماس، عامل جمهوری اسلامی ایران، برای کاستن نگاه‌ها از نقش مخرب ایران در منطقه، در این فتنه‌انگیزی جدید علیه حکومت ملی‌گرای مصر نقش کمی ندارد.

       ________________________________

*      گزارش‌های خبری، مطالب تحلیلی، مقالات و نوشته‌های سردبیری بخش فارسی شبکه آواتودی، کپی شده از منابع دیگر نیست. تمامی مطالب بخش فارسی، ویژه شبکه آواتودی نوشته و یا از منابع معتبر بین‌المللی گردآوری، ترجمه، تهیه و تنظیم می‌شود. هم‌زمان، ارزش خبر و گزارش را در همراهی آن با ارزیابی می‌دانیم.