Skip to main content

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: İmralı postacısı 

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: İmralı postacısı 
posted onJanuary 14, 2022
nocomment

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Selahatin Demirtaş ile Abdullah Öcalan’ı kastederek, “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek sözlerine ilişkin, "Şimdi İmralı'nın postacılığına soyunmuş, öyle anlaşılıyor" dedi. 
 
Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Abdullah Öcalan’ı kastederek, “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki şu anda her yer toz pembe, değil. Onların da kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar” açıklamasında bulunmuştu.  
 
Zonguldak’ta gazetecilere Erdoğan’ın bu sözleri hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Gidip İmralı’da masaya oturan kimdi? Şimdi İmralı’nın postacılığına soyunmuş, öyle anlaşılıyor. Posta memuru mu kendisi? Gidip tezgahı kuran, konuşan, medet uman o. Yerel seçimlerde ne yaptı? Yerel seçimlerde de ona bir akademisyen gönderdi. ‘Acaba bize oy verebilirler mi?’ diye. Selamlarını getirdi. Devletin televizyonunda bunu canlı yayınladılar. Şimdi dönüp bizi suçluyor. Ne yaparsa yapsın, beyefendi gidici artık” yorumunu yaptı. 
 
Kılıçdaroğlu, PKK’li Volkan Bora ile fotoğrafları yayımlanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında ise, “Bu fotoğrafı gördüğümde sordum, ‘Ne zaman çekilmiş’ diye. Bunların İmralı’ya masa attıkları dönemde, açılım döneminde o fotoğraf çekilmiş. Bu fotoğrafın muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan’dır. Nasıl oldu? Açılımda bu işler olduysa sen neredeydin, bu ülkeyi yönetmiyor muydun, aklın başında mıydı? bunların sorulması lazım” diye konuştu.