Skip to main content

Bahreyn: Kasım Süleymani ölmeden önce bize saldırı hazırlığındaydı

Bahreyn: Kasım Süleymani ölmeden önce bize saldırı hazırlığındaydı
Bahreyn yönetimi, ABD tarafından öldürülen İran rejimi Pasdaranlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ölmeden önce Bahreyn’e yönelik kapsamlı bir saldırı hazırlığında olduğunu ancak saldırı planının deşifre edildiğini duyurdu.
posted onSeptember 21, 2020
nocomment

ABD tarafından öldürülen İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları’na (Pasdaran) bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin 2020 başında Bahreyn’e yönelik bir saldırı hazırlığında olduğu ancak saldırı planının ortaya çıkarılmasıyla saldırının engellendiği bildirildi.

İngiliz haber ajansı Reuters’ın Bahreyn İçişleri Bakanlığı’na dayandırdığı haberine göre, Kasım Süleymani’ye bağlı bir ekip, Bahreyn’de kalabalık alanlarda saldırılarda bulunmaya hazırlanıyordu.

Saldırıların 2020 yılı başlarında düzenlenmesinin planlandığı ancak Bahreyn istihbaratının ulaştığı bilgilerden dolayı bu saldırının önlendiği kaydedildi.

Bahreyn yönetiminin bu saldırı planının olduğu ve sağlanan istihbarat ile engellendiği yönündeki açıklamasına karşın şu ana kadar İran rejiminden konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

İran rejimi Pasdaranlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak’ta ABD tarafından Irak’ın başkenti Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınında düzenlenen bir hava saldırısında öldürülmüştü.

Bu hava saldırısında Süleymani ile birlikte İran rejiminin Irak’taki askeri eli olan ve Şii milis gruplarının çatı örgütü olan Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ile İran rejimi ve Haşdi Şabi üst düzey 8 askeri yetkilisi de öldürülmüştü.