Skip to main content

Trump, İran’ı vurması için İsrail’e 3 milyar dolarlık özel jet yakıtı veriyor

Trump, İran’ı vurması için İsrail’e 3 milyar dolarlık özel jet yakıtı veriyor
ABD yönetiminin, İsrail Hava Kuvvetleri’nin yakın gelecekte İran rejimine karşı uzun menzilli hava saldırıları gerçekleştirebilmesi için İsrail’e gerekli özel jet yakıtını satmayı kabul ettiği bildirildi. ABD’nin İsrail’e satmayı kabul ettiği özel jet yakınının fiyatı 3 milyar dolar.
posted onJuly 13, 2020
nocomment

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail Hava Kuvvetleri’nin yakın gelecekte İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı uzun menzilli hava saldırıları gerçekleştirebilmesi için İsrail’e gerekli özel jet yakıtını satmayı kabul ettiği ayrıca İsrail yönetiminin ABD’den, gelişmiş KC-46 yakıt ikmal uçağının teslimatını erkene almayı talep ettiği bildirildi.

Tel Aviv merkezli İsraelToday’de yer alan haberde ABD’nin İsrail’e satmayı kabul ettiği özel jet yakınının fiyatının 3 milyar dolar olduğu belirtildi.

“İran’ı bombalamaya hazır mısınız?”

“İran'ı bombalamaya hazır mısınız?” başlığıyla verilen haberde İsrail’in ABD yönetiminden, İran rejimini vurabilmesi için gerekli yakıt ikmali uçağının  teslimatını 4 yıl yerine 2 yıllık erken bir tarihe alınması talebinde bulunduğu da belirtildi.

İsraelToday’in haberinde, hava saldırı yeteneğini geliştirmek isteyen İsrail’in bu hamlesinin, yakın gelecekte İran rejimine yönelik olası kapsamlı bir hava saldırısına işaret ettiği vurgulandı.

Trump İdaresinin ayrıca İsrail'e 3 milyar dolarlık özel jet yakıtı satmayı kabul ettiğinin aktarıldığı haberde şu ifadeler yer aldı:

“Yahudi devletinin dört yıl sonra gelişmiş bir KC-46 yakıt ikmal uçağını (ABD’den) teslim alması planlanmıştı. İsrail, uzun zamandan beridir savaş menzilinin genişletmesi için 1950'lerden kalma bir yakıt ikmal uçağı kullanıyordu. Ancak bu uçaklar, özellikle İran rejiminin tehdidiyle yüzleşmek söz konusu olduğunda, İsrail Hava Kuvvetleri'nin modern gereksinimlerini karşılamıyor. Bu nedenle İsrail, ABD'den KC-46'nın teslimatını iki yıl öne almasını istedi.”

İsrail yönetiminin, İsrail savunma yetkililerine bu gelişmeler hakkında yorum yapmamaları telkininde bulunduğunun belirtildiği İsraelToday haberinde ayrıca, ABD yönetiminin bu hafta, İsrail'e yaklaşık 3 milyar dolar değerinde 990 milyon litre özel jet yakıtı satmayı kabul ettiği bildirildi.

ABD