Skip to main content

ABD’de Coronavirüs vaka sayısı 2 milyonu, dünyada 7,5 milyonu aştı

ABD’de Coronavirüs vaka sayısı 2 milyonu, dünyada 7,5 milyonu aştı
ABD’de Coronavirüs salgınına yakalanan kişi sayısı, 2 milyonunun üzerinde çıktı. Son açıklanan verilerle birlikte ülkede can kaybı ise 115 bini geçti. Worldometers verilerine göre dünya genelinde ise vaka sayısı 7,5 milyonu, can kaybı ise 420 bine yaklaştı.
posted onJune 11, 2020
nocomment

ABD’de yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınına yakalanan kişi sayısı, 2 milyon 69 bin 973’e ulaştı. Son açıklanan verilerle birlikte ülkedeki can kaybı ise115 bin 242’ye ulaştı

2 milyonu aşan vaka sayısıyla dünyada en çok vakanın görüldüğü ABD, bugüne kadar 23 milyona yakın test yaparak yine dünyada en Coronavirüs testi yapan ülke oldu.

5 Haziran günü ülkede 545 bin 690 Coronavirüs testi yapıldığı açıklandı. Bu, bir günde yapılan en yüksek test sayısı olarak kayda geçti.

Salgının başlangıcından bu yana ABD’de 115 bin 242 kişi hayatını kaybetti.

Son günlerde ülkede vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiği gözleniyor. Uzmanlar, bunu, polisin siyahlara karşı ırkçı davranışlarını protesto eden kalabalık grupların bir araya gelmiş olmasına bağlıyor.

Yaklaşık iki haftadır devam eden gösteriler nedeniyle önümüzdeki günlerde vaka sayılarında daha da yüksek artışlar görülmesinin beklendiği ifade ediliyor.

ABD’de ilk vaka Ocak ayında görülmüş, 1 milyon vakaya da 28 Nisan tarihinde ulaşılmıştı. O günden bu yana ülkede günde ortalama tespit edilen vaka sayısı Nisan ayında 30 bin iken Haziran’da 21 bine gerilemiş durumda.

25 Nisan tarihinde ülkede test yapılan kişilerin yarısının test sonucu pozitif çıkmıştı. Bu, yine rekor vaka sayısı tespiti olarak kayda geçmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), normalleşme için yeni vaka oranının en az 14 gün boyunca yüzde 5’in altında kalması tavsiyesinde bulunuyor. Ancak Amerika’da Başkan Trump’ın da destek vermesiyle pek çok eyalette normalleşme başlamış durumda.

Aralarında Maryland, Utah, Nebraska, Virginia, Massachusetts ve Arizona’nın bulunduğu eyaletlerdeyse bu oran yüzde 8 ve yüzde 12 arasında değişiyor.

Worldometers: Dünya genelindeki vaka sayısı 7 milyon 500 bin

Worldometers verilerine göre ise dünya genelinde Coronavirüs vaka sayısı 7 milyon 500 bin 138’e, can kaybı sayısı ise 419 bin 961’e ulaştı.

ABD’den sonra en çok vakanın olduğu ülke, 775 bin 581 vaka ile Brezilya oldu. Brezilya’da can kaybı ise 39 bin 703 iken ABD’den sonra en çok can kaybının yaşandığı ülke 41 bin 279 ile Birleşik Krallık oldu.

Wordometers istatistiklerine göre en çok vaka ve can kaybının yaşandığı ülkeler şu şekilde sıralanmış:

Corona