Skip to main content

Esad’ın alternatifi el-Mısri’den de Kürt açılımı: Kürt sorunu benim sorunumdur

Esad’ın alternatifi el-Mısri’den de Kürt açılımı: Kürt sorunu benim sorunumdur
Rusya’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan vazgeçebileceği tartışmalarının akabinde adı Esad’a alternatif olarak gündeme gelen Suriye Vatanı Kurtarma Cephesi üyesi Fahd el-Mısri, Rojavalı Kürtlere “Sizi seviyorum, siz başımızın tacısınız” diye seslendi. El-Mısri, “Kürtlerin sorunu benim sorunumdur” dedi.
posted onJune 11, 2020
nocomment

Rusya’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan vazgeçebileceği tartışmalarının akabinde adı Esad’a alternatif olarak gündeme gelen Suriye Vatanı Kurtarma Cephesi üyesi Fahd el-Mısri, Kürtlere seslendi.

Rojavalı Kürtlere, Kürtçe, “Sizi seviyorum, siz başımızın tacısınız” diye seslenen Suriye Vatanı Kurtarma Cephesi üyesi Fahd el-Mısri, “Suriye’deki Kürtlerin sorunu benim sorunumdur. Bu sorun Suriye Vatanı Kurtarma Cephesi’nin sorunudur” dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da, PKK ile yürütülen ancak sonradan bitirilen barış sürecinin başladığı süreçte Kuzey Kürdistan (Bakur) ile ilgili, “Kürt sorunu benim sorunumdur” demiş ancak faşist MHP ile ittifak yapıp çözüm sürecini bitirdikten sonra hem Bakur’da hem de Rojava’da Kürtlere karşı katliamlara girişmiş, Rojava’da Afrin, Serêkaniyê ve Grê Spi’yi işgal ederek Kürtlerne karşı büyük insanlık suçlarının işlenmesine sebep olmuştu.

“Mesud Barzani’ye selam”

Fransa’nın başkenti Paris’ta bulunan Suriye Vatanı Kurtarma Cephesi üyesi Fahd el-Mısri, Rûdaw’a verdiği röportajında Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi eski Başkanı Kürt lider Mesud Barzani, şimdiki Başkan Neçirvan Barzani ve Rojavalı Kürt kadın savaşçılara selam gönderdi.

Kürtlere Kürtçe, “ez ji we hezdikim hûn taca sere me ne” (Sizi seviyorum, siz başımızın tacısınız) diye seslenen el-Mısri, “Kürt sorunu benim sorunumdur. Bu sorun Suriye Vatanı Kurtarma Cephesi’nin sorunudur. Her bir Suriyeli vatandaşın sorunudur. Halkı bir sorundur. Onların acısı bizim acımızdır, yarası bizim yaramızdır. Onlara uygulanan zulüm hepimize uygulanmıştır. Biz bu zulmü sona erdirmek için çalışacağız” diye konuştu.

“Biz Kürtleri Suriye’nin temel unsuru olarak görüyoruz”

Yeni ve demokratik bir Suriye inşa etmeyi hedeflediklerini dile getiren Fahd el-Mısri, “Değerli Kürt kardeşlerim; bizim ulusal bir projemiz var. Biz cephemizin oluşturulmasından 5 yıl önce Kürt sorununun çözümüyle ilgili yaklaşımımızı en açık biçimde açıkladık. Kürt sorunu bizim için çok önemli bir sorundur. Biz Kürtleri Suriye’nin asil ve temel unsurları olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.