Skip to main content

ABD, Süleymaniye’deki gaz sahalarına yönelik saldırıları kınadı

ABD, Süleymaniye’deki gaz sahalarına yönelik saldırıları kınadı
posted onJune 27, 2022
nocomment

ABD Dışişleri Bakanlığı, Süleymaniye’deki Kor Mor gaz sahasına yönelik roketli saldırıları kınayarak, “Bu tür kabul edilemez şiddete karşı Kürdistan Bölgesi ortalarımız ve Irak halkının yanında olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

İran destekli paramiliter gruplar, Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye vilayetine bağlı Çemçemal ilçesinde bulunan Kor Mor gaz yataklarını son bir hafta içerisinde üç kez hedef almıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, saldırıları yazılı bir açıklama ile kınadı.

Saldırıların Irak’ın egemenliğine meydan okuduğu belirtilen açıklamada, “ABD, son dört gün içinde Süleymaniye'de petrol ve gaz altyapısına yönelik üç saldırı da dahil olmak üzere, Irak Kürdistan Bölgesi'ne yönelik tekrarlanan roket ve havan saldırılarını kınamakta ve ortaklarımızın yanında yer almaktadır” denildi.

Açıklamada, saldırıların soruşturulup sorumluların yargılanması çağrısı yapılırken, “Bu tür kabul edilemez şiddete karşı Kürdistan Bölgesi'ndeki ortaklarımız da dahil olmak üzere Irak halkının yanında olmaya, Irak'ın güvenlik ve refahını desteklemek için her fırsatı aramaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.