Skip to main content

Kalkan: Operasyon başarılı olursa, Türkiye Xakurkê’den, Heftanîn’e kadar alanı denetim altına alacak 

 Kalkan: Operasyon başarılı olursa, Türkiye Xakurkê’den, Heftanîn’e kadar alanı denetim altına alacak 
posted onApril 30, 2022
nocomment

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Pençe Kilit Operasyonu” hakkında, “Zap ve Avaşîn saldırısı 2008’deki gibi merkeze dönük bir saldırı olma özelliğini taşıyor. Burada başarılı olursa diğer gerilla bölgelerini, Xakurkê’den, Heftanîn’e kadar tümden denetim altına alacak, gerilla üslenmesini ortadan kaldıracak” dedi. 
 
Kalkan, PKK’nin yayın organı Fırat Haber Ajansı’na (ANF) “Pençe Kilit Operasyonu” hakkında değerlendirmelerde bulundu. 
 
Türkiye’nin 2016 yılından bu yana gerçekleştirdiği “Pençe” operasyonları ile küçük parçalar halinde saldırarak “alanları zayıflatıp merkeze ulaşmayı” hedeflediğini açıklayan Kalkan, “Şimdi Zap ve Avaşîn saldırısı 2008’deki gibi merkeze dönük bir saldırı olma özelliğini taşıyor. Burada başarılı olursa diğer gerilla bölgelerini, Xakurkê’den, Heftanîn’e kadar tümden denetim altına alacak, gerilla üslenmesini ortadan kaldıracak. Düşmanın amacı budur. Bu gerçeği görmek lazım. Aslında parçalar zayıflatıldı, oradan merkez alana geldi. Ora düşürülüp ardından parçalar üzerinde tümden denetim kurulmak, Medya Savunma Alanları tümden yok edilmek isteniyor. Bu anlamda Medya Savunma Alanlarında üstlenen gerillanın tümden ezilmesi hedefleniyor. Böyle yapılırsa PKK’nin zayıflatılacağı, yenilgiye uğratılacağı, etkisiz kılınacağı amaçlanıyor” diye konuştu. 
 
PKK’nin tasfiyesi durumunda sıranın KDP, YNK ve Rojava’ya geleceğini ileri süren Kalkan, “Tabii PKK etkisiz kılınırsa ardından sıra diğer Kürt örgütlerine gelecek. KDP’ye, YNK’ye gelecek, Rojava’ya gelecek. Bu saldırı şimdi PKK’yi hedefliyor. PKK’yi ezmeden, imha etmeden diğer Kürt örgütlerine, Kürt halkının diğer kurumlarına yönelmek doğru bir strateji olmuyor. Öyle bir durum PKK’yi güçlendirici etki yapıyor. Dolayısıyla onlar ikinci plandadır. Birinci hedefi; Medya Savunma Alanlarındaki gerilla üslenmesini ezerek PKK’yi imha etmek. İkinci hedefi; PKK’nin imhasına dayanarak diğer Kürt örgütlerini yok ederek Başûr’da, Rojava’da, Şengal’de ortaya çıkan Kürt kazanımlarını, var olan Kürt statükolarını yok etmek; dolayısıyla Kürt soykırımını tamamlamak olacak” ifadelerini kullandı.