Skip to main content

Merkel’den Rojavalı aktiviste: Kürtler’de diğer halklar gibi özgür yaşamalı

Merkel’den Rojavalı aktiviste: Kürtler’de diğer halklar gibi özgür yaşamalı
Rojavalı aktivist Dirxam Fermano’yu telefonla arayan Almanya Başbakan Angela Merkel, Kürtlerin de diğer halklar gibi özgür bir şekilde yaşaması gerektiğini söyledi.
posted onSeptember 24, 2020
nocomment

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kürt halkının maruz kaldığı acımasız uygulamalardan dolayı yaşadığı zulüm ve baskılara dikkat çekmek amacıyla her hafta eylem gerçekleştiren Batı Kürdistanlı (Rojava) mülteci Dirxam Fermano’yu telefonla aradı.

Angela Merkel, 25 yıldır Almanya’nın Dusseldorf kentinde yaşayan Dirxam Fermano ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Kürtler de dünyadaki bütün halklar gibi özgür ve barış içinde yaşamalı” dedi.

Rojavalı mülteci Dirxam Fermano, Kürtlerin durumuna dikkat çekmek için Almanya’daki resmi kurumlar, büyükelçilikler ve misyon temsilcilikleri önünde her hafta bir eylem gerçekleştiriyor.

Fermano’nun uzun yıllardır devam ettiği eylemlerinin Alman hükümetinin dikkatini çekmesinin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel, kendisini telefonla arayarak desteklerini iletti.

Telefon görüşmesiyle ilgili Rûdaw’a konuşan Rojavalı Kürt mülteci Dirxam Fermano, “Merkel beni telefonla arayarak Rojavalı Kürtlerin durumunu sordu” dedi.

Fermano kendisinin ise Merkel’e “İşgal edilen Afrin, Serêkaniyê ve Gre Spî kentlerinde Kürtlere yönelik büyük bir zulüm yapılıyor” dediğini söyledi.

Merkel’in “Kürtlere yönelik zulme ve Kürt bölgelerinde akıtılan kana karşı olduğunu” ifade ettiğini belirten Fermano, “Merkel, Kürtlerin haklarının korunması gerektiğini ve Kürtlerin de dünyadaki bütün halklar gibi özgür ve barış içinde yaşaması gerektiğini” dile getirdiğini kaydetti.