با گذشت شش روز از آغاز اعتراضات سراسری در ایران، به بازداشت معترضان در شهرهای مختلف ادامه دارد. تاکنون آمار دقیقی از تعداد بازداشتشدگان منتشر نشده است. اما بنابر اظهارات فعالین حقوق بشری تاکنون بیش از ٩٠ نفر از بازداشتشدگان احراز هویت شدهاند.
کمپین فعالان بلوچ جمعه ۱۲ دی خبر داد که پس از برگزاری نماز جمعه در زاهدان، دستکم پنج نفر به دست نیروهای لباس شخصی بازداشت شدند. سازمان حقوق بشری حالوش شمار بازداشتشدگان را دستکم سه نفر اعلام کرده است.
بر اساس این گزارشها، بازداشتها پس از اعتراضات در شهر زاهدان انجام شده است. حالوش اشاره کرد که شرکتکنندگان در این اعتراضات که در اطراف مصلای زاهدان برگزار شد، شعار دادند: «قسم به خون یاران، ایستادهایم تا پایان»، «مرگ بر دیکتاتور»، «از زاهدان تا تهران، جانم فدای ایران»، «ایرانی داد بزن، حق تو فریاد بزن»، «خامنهای حیا کن، مملکتو رها کن»، «مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر سپاهی» و مرگ بر بسیجی».
حالوش اشاره کرد که این تجمع در چارچوب اعتراضات مسالمتآمیز برگزار شد و این در شرایطی بود که نیروهای امنیتی و لباسشخصی در سطح شهر مستقر شده و اقدام به تفتیش بدنی شهروندان در برخی خیابانها کرده بودند.
بازداشت هفت نفر در سرپلذهاب
همچنین قائم بدری، عسکر نجفی، احد مرادی، اسفندیار سروری، جبار جمشیدی، مسعود آقایی و مهدی کریمی، هفت شهروند کورد اهل سرپلذهاب در استان کرمانشاه، در ارتباط با انتشار فراخوان برپایی تجمع اعتراضی بازداشت شدند.
بر اساس این گزارش، بازداشتشدگان به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
محمدحسین شفیقیان، یوسف مرسلی، علیرضا نوری، سام فروغ و امیر فرهادی، نیز پنج شهروند دیگر معترض اهل شهرستان اسدآباد از توابع استان همدان، جمعه ۱۲ دی بهدست نیروهای جمهوری اسلامی بازداشت و به مکانهای نامعلومی منتقل شدهاند.
بازداشت آنان پس از حمله نیروهای امنیتی به منازل آنها انجام شده است.
این پنج نفر پس از بازداشت به مکانهای نامعلومی منتقل شدهاند و شرایط نگهداری و وضعیت سلامتشان نامعلوم است.
در همین حال، سازمان حقوق بشری کردپا نوشت که در دو روز اخیر ۱۶ تن دیگر بهدست نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات در استانهای تهران، کرمانشاه و ایلام بازداشت و به مکانهای نامعلومی منتقل شدهاند.
این سازمان نام بازداشتشدگان را ایمان علیمرادی، علی نجفی، محمد حسنوند، بیژن کریمیان، محمدجواد زارعی، اکبر درویشی، عارف درویشی، محمد هواسی، سپهر صالحی، امیر رئوفی، احسان ملکی، میلاد کیادی، فرزاد شکری، ابوالفضل شادفر، معین ملکی و یزدان بختی ذکر کرده است.
فعالان حقوق بشری اعلام کردەاند که تاکنون توانستەاند بیش از ٩٠ نفر از بازداشتشدگان را احراز هویت کند.
آنها تاکید کردند که تعداد بازداشتشدگان بیش از این آمار است و در تلاشند آمار تکمیلی را بدست آورند.
انتقال حداقل ۱۵ نفر به زندان اوین
سایت هرانا جمعه خبر داد که دستکم ۱۵ نفر که در جریان اعتراضات گسترده در تهران بازداشت شده بودند، به زندان اوین منتقل شدند.
به نوشته هرانا، آنان «از وضعیت جسمی نامساعدی برخوردار بودند و هماکنون در بهداری این زندان تحت درمان قرار دارند».
هرانا اشاره کرد که بررسیهایش درباره هویت، زمان بازداشت و وضعیت جسمانی بازداشتشدگان همچنان ادامه دارد.
این سایت پیشتر گزارش داده بود که امیر نودهی، ۲۳ ساله و ساکن تهران، پنجشنبه شب ۱۱ دی در جریان اعتراضات بازداشت شده است.
هرانا همچنین به بازداشت میثاق کوچ پیده، ساکن نوشهر، در رابطه با اعتراضات اخیر در تهران اشاره کرده بود.
بازداشت دو نفر در گچساران و یاسوج
هرانا جمعه نوشت که فردین مسلمی و ماهان خوبانی، در جریان اعتراضات شهرهای گچساران و یاسوج بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
بر اساس این گزارش، مسلمی و خوبانی ۱۶ سال دارند.
هرانا بر اساس «اطلاعات دریافتی» نوشت بازداشت مسلمی، سحرگاه جمعه به دست نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران در شهر گچساران صورت گرفت و خوبانی پنجشنبه در یاسوج به دست ماموران امنیتی بازداشت شده است.