Skip to main content

HDP’li yetkili: Gerekirse seçime hiç girmeyiz

HDP’li yetkili: Gerekirse seçime hiç girmeyiz
posted onMarch 30, 2022
nocomment

HDP’nin kurmay kadrolarından bir yetkili partilerinin kapatılması hakkında, "Nefes alamaz hale gelirsek, gerekirse seçime hiç girmeyiz" değerlendirmesinde bulundu.
 
HDP’li bir yetkili ile yaptığı görüşmeyi köşesine aktaran Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, HDP Genel Merkezi’nde partilerinin kapatılacağına dair beklentinin yüksek olduğunu söyledi.

HDP’nin kapatılması durumunda, “En uç senaryonun bile masada” olduğuna dair bir yanıt  aldığını aktaran Pehlivan, HDP yetkilisinin kendisine, “Yani nefes alamaz hale gelirsek, gerekirse seçime hiç girmeyiz. Belki kendi açımızdan beş yılı kaybetmeyi göze alırız, ama bunun sonucu olarak Türkiye’yi de bu karanlıktan kurtarırız” dediğini yazdı.

Yazının devamında Pehlivan, “Peki, ya en olası senaryo neydi?  Biliyoruz ki, seçime bağımsız adaylarla girme dışında en çok konuşulan ihtimal Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) çatısı altında birleşme. Konuştuğum isim ise HDP’nin sol partilerle yaptığı üçüncü yol arayışına dikkat çekti. Oradaki diğer partilerin çatısı altında da seçime girebileceklerini işaret edip 'En az beş ayrı parti seçeneği var masada' dedi" ifadelerini kullandı.