Skip to main content

Göçmen krizinde Türkiye’den geri adım 

Göçmen krizinde Türkiye’den geri adım 
posted onNovember 13, 2021
nocomment

 
Avrupa Birliği ile Belarus arasında yaşanan göçmen krizinde Türkiye’den geri adım geldi. Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Belarus’a gitmek isteyen Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarına bilet satmama kararı aldı. 
 
Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Avrupa Birliği ve Belarus arasında yaşanan yasadışı sınır geçişleri sorununa bağlı olarak ülkemiz havaalanlarından Belarus'a seyahat etmek isteyen Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarına bilet satışı yapılmaması ve uçağa alınmamaları kararlaştırılmıştır" denildi.  
 
Karar göre, Cuma gününden itibaren ikinci bir emre kadar Irak, Suriye ve Yemen vatandaşları Türkiye’deki havalimanlarından Belarus’a giden uçaklara binemeyecek. 
 
AB Konseyi Başkanı Charles Michel de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, alınan karar nedeniyle, Türk makamları ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne teşekkür etti. 
 
AB yetkilileri 20 binin üzerinde mültecinin Polonya-Belarus sınırında mahsur kalmasıyla yaşanan mülteci krizinden sonra Türkiye, Irak, Lübnan ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle temas kurmuştu. 
 
Öte yandan Irak Havayolları'nın da Belarus'un başkenti Minsk'e gerçekleştirdiği uçuşları durdurduğu bildirildi.