Skip to main content

İbrahim Kalın: Türkiye kayıtsız şartsız NATO’ya bağlı

İbrahim Kalın: Türkiye kayıtsız şartsız NATO’ya bağlı
posted onOctober 2, 2021
nocomment

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ülkesinin güçlü bir NATO üyesi olarak ittifaka kayıtsız şartsız bağlı olduğunu söyledi.

İbrahim Kalın, Türkiye’nin AB, ABD ve NATO ile ilişkileri hakkında Alman Der Spiegel dergisine değerlendirmelerde bulundu.

Ülkesinin AB ile yaşadığı sorunların üstesinden gelebileceğini belirten Kalın, "Bunlar, müttefikler arasında yaşanan görüş ayrılıklarıdır. Almanya ile ilişkilerimizde de daha gerilimli dönemlerden geçtik, ancak bunları geride bıraktık." diye konuştu.

Türkiye-ABD ilişkilerinde devam eden bir sorun olarak YPG konusu hakkında ABD’nin Türkiye’nin hassasiyetlerini dikkate almadığını belirten Kalın, “ABD ile Türkiye terörle mücadele alanında iş birliği yürütüyor. Fakat ABD, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG’ye destek sağlaması gibi konularda Türkiye’nin ihtiyaçlarını zaman zaman dikkate almıyor. Bu kabul edilemez. ABD Başkanı Joe Biden, PKK’nın Suriye’deki uzantısının Türkiye tarafından ulusal bir tehdit olarak algılanmasını anlayamıyor.” ifadelerini kullandı.

Kalın ayrıca, Türkiye’nin NATO’ya olan bağlılığını vurgulayarak, “Türkiye güçlü bir NATO üyesi ve ittifaka kayıtsız şartsız bağlı. Birçok NATO misyonuna da katkı sağladık. NATO’yu güçlü bir ittifak olarak görmek istiyoruz. Üye ülkeler arasındaki sorunlar NATO’yu zayıflatmamalıdır.” dedi.