Skip to main content

KBY: Kürdistan Bölgesi’nde MOSSAD’a ait bir üs yok!

KBY: Kürdistan Bölgesi’nde MOSSAD’a ait bir üs yok!      Kürdistan Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Erbil’de MOSSAD’a ait bir üssün olduğuna ilişkin iddiaları bir kez daha yalanladı. Adil, Erbil’de iddia edilen yerde MOSSAD üssü olup olmadığına ilişkin gerçeklerin ortaya çıkması için Irak hükümetinden araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.      Irak’ta yayın yapan Afaq televizyonunun, “Kürdistan hükümeti, MOSSAD’ın Erbil’de üs kurmasına izin verdi” haberine yazılı bir açıklama ile tepki gösteren Cotyar Ad
posted onApril 24, 2021
nocomment

Kürdistan Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Erbil’de MOSSAD’a ait bir üssün olduğuna ilişkin iddiaları bir kez daha yalanladı. Adil, Erbil’de iddia edilen yerde MOSSAD üssü olup olmadığına ilişkin gerçeklerin ortaya çıkması için Irak hükümetinden araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Irak’ta yayın yapan Afaq televizyonunun, “Kürdistan hükümeti, MOSSAD’ın Erbil’de üs kurmasına izin verdi” haberine yazılı bir açıklama ile tepki gösteren Cotyar Adil, iddia edilen yerin incelenmesi ve Kürdistan hükümetinin haksız yere suçlanmaması için Irak makamlarına araştırma komisyonu kurulması çağrısı yaptı.

Haberin hayal ürünü ve Kürdistan hükümetini karalamak için yayımlandığını belirten Adil, “Bu asılsız haber ile Kürdistan kamuoyunu yanıltmayı amaçlıyorlar. Kürdistan’da İsrail’e ait bir üssün varlığına ilişkin iddiaları her zaman reddettik.” ifadelerini kullandı.

Gerçeklerin bilinmesine rağmen kara propaganda yapıldığını vurgulayan Kürdistan hükümeti Sözcüsü, haberi yayımlayan Afaq TV’ye karşı dava açma haklarının bulunduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde de Cotyar Adil, Erbil’de bir MOSSAD üssüne saldırı düzenlendiğine dair haberleri, Erbil’de böyle bir üssün olmadığını belirterek reddetmişti.