Skip to main content

İran rejimi Kürtçe öğretmeni Anisa’yı tutukladı

İran rejimi Kürtçe öğretmeni Anisa’yı tutukladı
İran rejim güçlerinin Rojhelat’ın Kirmaşan kentinde Kürtçe öğretmeni Anisa Ceferi’yi tutukladığı bildirildi. Anisa öğretmenin nereye götürüldüğü bilinmiyor.
posted onNovember 24, 2020
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti güçlerinin Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Kirmaşan eyaletindeki Şabad ilçesinde, Kürt aktivist ve öğretmen Anisa Ceferi’yi gözaltına aldığı, Anisa öğretmenin daha sonra tutuklandığı bildirildi.

Anisa öğretmenin tutuklandıktan sonra nereye götürüldüğü bilinmiyor.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw’ın konuyla ilgili yayınladığı açıklamaya göre, Kirmaşan kentine bağlı Şabad ilçesinde Kürt aktivist ve Kürt dil öğretmeni Anisa Ceferi, İran rejimi emniyet birimleri tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.  Hengaw açıklamasında Anisa öğretmenin bilinmeyen bir yere götürüldü belirtildi.

Elde edilen bilgilere göre, İran rejimi istihbarat teşkilatı İtlahat mensupları, Kürt aktivisti tutukladıkları esnada aktivistin evinde arama yaparak şahsi eşyalarına el koydu.

Sine kenti Kürdistan Üniversitesinde dil bilimi bölümünde Yüksek Lisans eğitimine de devam eden Kürtçe öğretmeni Anisa Ceferi, Kürtçe dil öğretmenliğinin yanı sıra “J” isimli kültür ve edebiyat dergisinin yönetim kurulunda da görev yapıyor.

Kürt aktivist Anisa Ceferi 17 Aralık 2019 yılında da İran rejim güçleri tarafından tutuklanmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı.