Skip to main content

İran rejimi Biden’ın nükleer anlaşmaya geri dönüşünü umut ediyor

İran rejimi Biden’ın nükleer anlaşmaya geri dönüşünü umut ediyor
İran rejimi Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, ABD Başkanlık seçimini kazanan Joe Biden’ın taahhütlerine ve nükleer anlaşmaya geri döneceğini umut ettiklerini belirtti.
posted onNovember 8, 2020
nocomment

ABD başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçların açıklanması ardından İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, seçimi kazanan Joe Biden’ın taahhütlerine ve nükleer anlaşmaya geri döneceğini umut ettiklerini söyledi.

İshak Cihangiri resmi Twitter hesabından ABD'de Joe Biden'ın başkanlık seçimlerini kazandığının belli olması ardından açıklamalarda bulundu.

Seçimleri Biden’ın kazanmasıyla Donald Trump döneminin sona erdiğini ifade eden Cihangiri mesajlarında Donald Trump’ı ve ekibini “maceraperest ve savaş yanlısı” olarak nitelendirerek bu dönemin sona erdiğini söyledi. Cihangiri, yeni ABD Başkanı Joe Biden’ın İran rejimine yönelik yaptırımları kaldıracağı ve nükleer anlaşmaya geri döneceği varsayımı üzerinden Trump yönetimini İran rejimine ambargo uygulayan, uluslararası sözleşmelerden çekilen bir yol izlediğini ifade etti.

Cihangiri, Trump yönetiminin “ırkçı” bir yönetim olduğunu iddia etti.

İran rejiminin uluslararası terörist faaliyetlerini yürüten Devrim Muhafızları (Pasdaran) Komutanı Kasım Süleymani’yi öldüren ve İran rejimine ağır ekonomik yaptırımlar uygulayan Trump’ı unutmayacaklarını belirten Cihangiri, “ABD’nin politikalarını değiştirmesini umut ediyoruz” dedi.

ABD Başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden’ın taahhütlerine ve nükleer anlaşmaya geri döneceğini de umut ettiklerini belirten Cihangiri, "ABD'nin tahripkar siyasetinin değişmesini umut ediyorum. ABD'nin yasalara uymasını, uluslararası anlaşmalara dönmesini ve halklara saygı göstermesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.