Skip to main content

Ermenistan: Türk devleti Azerbaycan’a 4 bin çete gönderdi

Ermenistan: Türk devleti Azerbaycan’a 4 bin çete gönderdi
Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde çatışmalar devam ederken Ermenistan tarafı, Türk devletinin Rojava’da işgal ettiği alanlarda bulunan 4 bin cihatçı çeteyi Azerbaycan’a gönderdiğini açıkladı.
posted onSeptember 29, 2020
nocomment

Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde yeniden başlayan çatışmalar devam ederken Ermenistan, Türk devletinin Batı Kürdistan’da (Rojava) işgal ettiği alanlarda bulunan güdümündeki 4 bin cihatçı çeteyi Azerbaycan’a gönderdiğini açıkladı.

Ermenistan ve Azerbaycan ordu güçleri arasında yeniden patlak veren çatışmalar, petrol ve gazı küresel pazarlara taşıyan boru hatları için bir koridor olan Güney Kafkasya’da istikrarsızlık endişelerini de yeniden gündeme getirdi.

Ermenistan’ın Moskova Büyükelçisi Vardan Toganyan, Türk devletinin Dağlık Karabağ bölgesiyle ilgili yaşanan çatışmalarda Ermenistan’a karşı savaşmaları için Rojava’da işgal altında bulunan bölgelerden topladığı 4 bin cihatçı çeteyi Azerbaycan’a transfer ettiğini söyledi.

“Türk devleti parçalanacak, Azerbaycan ise yok olacak”

Ermenistan

 

Öte yandan Ermenistan ile Azerbaycan arasında yeniden başlayan ve gittikçe şiddetlenen çatışmalarla ilgili bir açıklamada bulunan Ermenistan eski Savunma Bakanı Seyran Ohanyan, Türk devletinin parçalanacağını, Azerbaycan’ın da devlet olarak yok olacağını savundu.

Facebook hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Ohanyan, “Türk devleti tarafından Ermeni halkı ve Dağlık Karabağ’a karşı kışkırtılan Azerbaycan’ın uzun süreli savaş sırasında devlet olarak yok olacak” dedi. Eski Ermeni bakan Seyran Ohanyan, dünya için büyük bir tehdit haline gelen Türk devletinin ise parçalanacağını söyledi.