Skip to main content

Trump: İran rejimi sürekli yalan söyledi

Trump: İran rejimi sürekli yalan söyledi
İran rejiminin, nükleer silahları için gizli mühimmatlür ve IAEA müfettişlerinin incelemeleriyle ilgili sürekli yalan söylediğini dile getiren ABD Başkanı Donald Trump,” İran rejiminin nükleer silah edinmesine ve dünyayı balistik füzelerle tehdit etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
posted onSeptember 23, 2020
nocomment

Beyaz Saray'ın internet sitesi üzerinden ‘İran'ın Nükleer Faaliyetleri, Balistik Füzeleri ve Konvansiyonel Silahları Üzerine Yeni Kısıtlamalar" başlıklı bir açıklama yayımlayan ABD Başkanı Donald Trump, "Benim yönetimim, İran'ın nükleer silahlar edinmesine veya dünyayı yeni balistik füzeler ve konvansiyonel silahlarla tehdit etmesine asla izin vermeyecek” dedi.

İran rejimiyle bağlantılı konvansiyonel silah transferlerini hedef alan yeni bir kararname yayınladığını belirten Trump, bu kararnameyle konvansiyonel silahları İran'a veren veya İran’dan tedarik eden, bu alım satıma dahil olan kişilerin varlıklarının yanı sıra destek, teknik, eğitim ve finansal hizmetler ve bu silahlarla ilgili diğer yardımları sağlayanların varlıklarınıh dondurulacağını söyledi.

ABD Başkanı Trump açıklamada şunları söyledi: “İran rejimi, nükleer silahları için gizli mühimmatlar ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) müfettişlerinin incelemeleriyle ilgili sürekli yalan söyledi. Bu, İran rejimi ile başarısız Nükleer anlaşmayı yapın önceki ABD yönetiminin zayıflıklarını gösteriyor. Dünya, İran’ın nükleer silah sahibi olmasını bekleyemez.”

Trump, bugün imzaladığı kararname ile İran rejiminin faaliyetlerine karşı çıkmayan ülkelere açık bir mesaj gönderdiğini vurgulayarak, “ABD, İran rejiminin dünyanın geri kalanını tehdit etme ve sindirme yeteneklerini güçlendirmesine izin vermeyecek” dedi.

Yönetiminin, İran rejiminin balistik füze, konvansiyonel ve nükleer silahlar edinme çabalarını durdurmak için mevcut tüm araçları kullanacağının altını çizen Trump, “İran rejimi,İran halkının müreffeh ve mutlu olmasını planlıyorsa, davranışlarını değiştirmelidir” ifadelerini kullandı.