Skip to main content

Grê Sipî’de bombalı saldırı

Grê Sipî’de bombalı saldırı
Rojava’nın Grê Sipî kentinde çetelerin kontrol noktasına yönelik gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında ilk belirlemelere göre 4 çete mensubunun öldüğü bildirildi.
posted onAugust 18, 2020
nocomment

Batı Kürdistan’ın (Rojava) Türk devleti ve güdümündeki cihatçı çetelerin işgali altında bulunan Grê Sipî kentinde, çetelerin kontrol noktasına yakın bir yerde bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu yaşanan patlamada 4 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

İlk belirlemelere göre ölen 4 kişinin Türk devleti güdümlü cihatçı çete mensupları.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) patlamayla ilgili yaptığı açıklamaya göre Türk devleti ve güdümündeki cihatçı çetelerin işgali altındaki Grê Sipî kentine bağlı Silok ve Mebruka köyleri arasında bulunan çetelere ait kontrol noktası yakınında bomba yüklü bir araç infilak ettirildi.

Patlama sonucu ilk belirlemelere göre, cihatçı çete mensubu 4 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Gözlemevi ayrıca, patlamanın çok şiddetli olduğunu bundan dolayı yaralananlar içerisinde durumu ağır olanların olduğu, dolayısıyla ölü sayısının artabileceğini aktardı.

9 Ekim 2019’da Rojava’nın Grê Sipî ve Serêkaniyê kentleri, Türk ordusu ve para karşılığı ona hizmet eden cihatçı haydut çeteler tarafından işgal edildikten sonra oluşan güvenlik boşluğu nedeniyle bu bölgede zaman zaman bombalı saldırılar gerçekleşiyor.

Çeteler Afrin’de 8 sivili kaçırdı

SOHR başka bir açıklamasında Rojava’nın Afrin kentinde Türk devleti güdümlü çetelerin 8 sivili kaçırıldığını duyurdu.

SOHR, Türk devleti destekli Liwa El Weqas adlı çete grubunun dün Afrin’in Şiye ilçesine bağlı Hekiçe köyünden 3 erkek ile 2 kadını kaçırdığını açıkladı. SOHR, kaçırılan 5 kişinin akıbetinin henüz bilinmediğini belirtti.

Öte yandan Kurdistan24’ün, bölgedeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre Afrin’de bulunan Türk devleti güdümlü Cephe El Şamiye çete grubu 15 Ağustos’ta Mabeta kasabasına bağlı Şeyhutka köyünde 3 kişiyi kaçırdıktan sonra, fidye karşılığı serbest bıraktı.

Kaynaklar, Liwa El Weqas çete grubuna bağlı silahlı kişilerin dünden beri Afrin’in Senare, Angele, Çiyaye Xastiya ve Hec Kasım köylerinde bulunan ağaçlık alanları ve ormanları ateşe verdiğini, çıkan yangının halen devem ettiğini belirtti.

Türk devleti’nin göz yumması nedeniyle ona bağlı cihatçı çete g grupların Afrin, Grê Spî ve Serêkaniyê’de Kürtlere yönelik hak ihlalleri sürüyor. Şimdiye kadar çeteler tarafından kaçırılan çok sayıda kişinin akıbeti henüz bilinmiyor fakat bazı kişiler fidye karşılığı serbest bırakılıyor.