Skip to main content

Sağlık yetkilileri uyardı: Rojhelat’ta Coronavirüs salgını hızla yayılıyor

Sağlık yetkilileri uyardı: Rojhelat’ta Coronavirüs salgını hızla yayılıyor
Rojhelat’ta son 24 saatte 39 kişinin hayatını kaybettiğini belirten sağlık yetkilileri, Rojhelat genelinde şu ana kadar 30 bini aşkın kişinin Coronavirüs salgınına yakalandığını ve bin 106 kişinin ise salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek halka uyarılarda bulundu.
posted onJune 22, 2020
nocomment

Doğu Kürdistan’da (Rojhelat) İran İslam Cumhuriyeti’nin umursamaz tutumu ve insanların gerekli tedbirleri yeterince almaması sonucu yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınında ciddi artış yaşanabileceği konusunda uyarılar artıyor.

Rojhelat’ın Sine kenti Sağlık Bilimleri Üniversitesi Başkanı Ferzan Zareyi, “Eğer insanlar kendilerini koruyamaz ve alınan tedbirlere uymazsa, yakın zamanda her ailede en az bir Coronavirüs vakasıyla karşı karşıya kalırız” diyerek uyardı.

Sine kentinin yanı sıra Kirmaşan ve Urmiye kentlerinden sağlık yetkilileri de, önümüzdeki günlerde vaka sayılarının artabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Gelen bilgilere göre Rojhelat’ta Coronavirüs salgını vaka ve can kayıplarında büyük bir artış gözleniyor. Rojhelat genelinde son 24 saatte 39 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ancak bu uyarılara rağmen İran rejiminin durumu umursamaz tutumundan dolayı Rojhelat’ın özellikle Sine kentinde yollar ve sokaklar hala kalabalık.

Halka, tedbirlere uyma çağrısında bulunan yetkililer, aksi takdirde durumun kontrolden çıkabileceği ve virüse yakalanan hastaların tedavi edilebilecekleri yerlerin dolmasından dolayı büyük bir risk ile karşı karşıya kalabilecekleri yönünde uyarılarda bulunuyor.

Son 24 saatte Rojhılat’ta 39 kişi coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Sağlık yetkilileri, Rojhelat’ta şu ana kadar 30 bini aşkın kişinin Coronavirüs salgınına yakalandığını ve bin 106 kişinin ise salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtiyor.