Skip to main content

WHO’dan Corona uyarısı: Durum kötüye gidiyor

WHO’dan Corona uyarısı: Durum kötüye gidiyor
Dünya genelinde Coronavirüs vaka sayısı 7 milyon 217 bin 163’e, can kaybı ise 409 bin 95’e yükselirken Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, Avrupa’da durum düzelmesine rağmen küresel düzeyde Coronavirüs salgını vaka sayısında eşi görülmemiş bir artış yaşandığını söyledi.
posted onJune 9, 2020
nocomment

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) dün yaptığı açıklamada, yeni tip Coronavirüsün (Covid-19) yayılımının dünya genelinde gittikçe kötüleştiğini düşündüklerini belirterek, tedbirlerin gevşetilmesine karşı uyarıda bulundu.

AFP’nin haberine göre, WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre’de internet üzerinden yaptığı basın açıklamasında, “Avrupa’da durum düzelmesine rağmen, küresel olarak gittikçe kötüleşiyor” ifadelerini kullandı.

WHO Genel Direktörü, ırkçılığa karşı düzenlenen protestolara katılan kişilerin Coronavirüs bulaşmasını önlemek için ihtiyati önlemlere özen göstermeleri gerektiğini ifade etti. Genel Direktörün bu açıklamaları, vaka oranlarında eşi görülmemiş bir artış yaşanıp son 24 saatte dünya genelinde 136 bin yeni vaka kaydedilmesinin ardından geldi.

Ghebreyesus salgına ilişkin küresel durumun giderek kötüleştiğini ve son on günün dokuzunda günde 100 binden fazla yeni vaka kaydedildiğini belirtti. Yeni vakaların büyük çoğunluğu Güney Asya ve Amerika kıtasındaki ülkelerde kaydedildi.

WHO Genel Direktörü “WHO eşitliği ve ırkçılığa karşı küresel hareketi destekliyor. Mümkün olduğunca, diğerlerinden en az bir metre uzakta durun, ellerinizi yıkayın, öksürürken ağzınızı kapatın ve eğer bir protestoya katılacaksanız maske takın” ifadelerini kullandı.

Worldometers: Dünya genelinde vaka sayısı 7 milyon 217 bini geçti

Ülkeler düzeyinde güncel Coronavirüs bilgilerini yayımlayan Worldometers verilerine göre dünya genelinde Coronavirüs vaka sayısı 7 milyon 217 bin 163’e, can kaybı ise 409 bin 95’e yükseldi.

Worldometers verilerine göre vaka ve can kaybının en çok yaşandığı ülkeler şu şekilde sıralandı:

Corona