بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Erdoğan: PKK’yi Mahmur’dan BM temizlemezse biz temizleriz

Erdoğan: PKK’yi Mahmur’dan BM temizlemezse biz temizleriz
posted onJune 5, 2021
noبۆچوون

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK’nin kuluçka yuvası olduğunu belirttiği Mahmur’a yönelik operasyon sinyali verdi.

TRT’de gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Irak sınırları içerisindeki PKK varlığına dikkat çekti.

Mahmur Kampı’ndan PKK’ye katılımlar olduğunu belirten Erdoğan, “Biz Mahmur meselesini de en az Kandil kadar artık önemsiyoruz. Niçin? Çünkü Mahmur Kandil'in adeta kuluçka yuvasıdır. Bu kuluçka yuvası adeta şehir merkezinde palazlanıyor. Eğer bunun üzerine biz gitmeyecek olursak bu kuluçka yuvası sürekli üretmeye devam edecektir." dedi.

Bir gazetecinin “Burası BM gözetimindeydi, BM ile görüşüyor musunuz?” sorusuna Erdoğan, "Bu tür adımı attığınız zaman her yerle görüşürsünüz. O zaman BM'ye şunu söylersin, 'Gel temizle' dersin. 'Temizlemediğin takdirde bir BM üyesi olarak biz temizleriz.' Başka bu işin çıkışı yok. Alıyorsun 9 yaşında, 10 yaşında çocukları buralarda yetiştiriyorsun, ondan sonra Kandil'e gönderiyorsun. Kandil'e sadece Diyarbakırlı anaların çocukları gönderilmiyor ki. Buralardaki çocuklar da buralardan alınıyor. Sanki burayı, adeta bu kampı bunun için kurmuşlar. Artık nereye kadar sabredeceğiz? yanıtını verdi.