بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

İlam’da petrokimya tesisinde yangın çıktı

İlam’da petrokimya tesisinde yangın çıktı
Rojhelat’ın İlam eyaletinde bir şirkete ait petrokimya tesisinde yangın çıktı. Yangın büyük bir tedirginliğe yol açarken şirket yetkililerinin yangının sebebiyle ilgili ayrıntılı açıklama yapmaması tedirginliği artırdı.
posted onNovember 5, 2020
noبۆچوون

Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) İlam eyaletinde Basra Körfezi Holdig şirketine ait bir petrokimya tesisinde yangın çıktığı bildirildi.

Kentte büyük bir korkuya sebep olan yangınla ilgili şirket yetkilileri, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını açıkladı.

İran basınında dün akşam saatlerinde meydana gelen yangınla ilgili çıkan haberlerde yangının kontrol altına alındığı aktarıldı.

Basra Körfezi Holding şirketine ait Petrokimya tesisinin üretim birimine bağlı atık havuzunda başlayan yangının tesise ulaşan itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındığının belirtildiği haberlerde, şirketin yetkililerinin yangının çıkış nedenleri konusunda muğlak açıklamalar yapması tedirginliği artırdı.

Basra Körfezi Holding Şirketi Sözcüsü Goa Kali, yaptığı açıklamada, atık havuzunun olefin üretim ünitesinin dışında bulunduğunu ve yangının nedeninin hidrokarbon malzemeler olduğunu söyledi.

Kali, yangın kazasının can kaybına yol açmadığını, tesisin üretim birimlerinde herhangi bir zarar olmadığını belirtirken, tedirginliğe yol açan söz konusu yangının nedenleri hakkında ayrıntılı bilgi paylaşmadı.

Yangın çıkan İlam’daki petrokimya tesisi, İran rejiminin en büyük petrokimya tesisi konumunda ve yaklaşık 2 bin kişi bu tesiste çalışıyor.