بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Rojava’da 25 parti tek çatıda birleşti: Kürt Ulusal Birlik Partileri

Rojava’da 25 parti tek çatıda birleşti: Kürt Ulusal Birlik Partileri
Rojava'da aralarında PYD ve PDK-S’nin de bulunduğu 25 Kürt siyasi parti ve grup, ortak bir açıklama yaparak Kürt Ulusal Birlik Partileri çatısı altında birleşme kararı aldıklarını duyurdu.
posted onMay 20, 2020
noبۆچوون

Batı Kürdistan’da (Rojava) aralarında PYD’nin de bulunduğu 25 Kürt siyasi parti ve grup Kürt Ulusal Birlik Partileri çatısı altında birleşti.

Söz konusu partiler tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Rojava’da Kürtler arasında birlik oluşturulması için Kürt Ulusal Birlik Partileri çatısı altında birleşme kararı alındığı belirtildi.

Kürt Ulusal Birlik Partileri adıyla ortak eylemler yapılacağının kaydedildiği açıklamada, Kürtler arasındaki birlik adımlarının ilerlemesi için, bu eylemlerin temsilciliğini bir komisyonun yapacağı ifade edildi.

Açıklamada, Suriye ve bölgenin içerisinden geçtiği hassas sürece işaret edilerek, Kürt siyasi grup ve güçler arasındaki görüşmelerin ilerlemesine verilen önem çerçevesinde Qamişlo’da gerçekleştirilen toplantıda bu kararın alındığı bildirildi.

Kürt Ulusal Birlik Partileri için logo seçiminin de yapıldığının kaydedildiği açıklamada, parti temsilcilerinin toplantılarının devam edeceği duyuruldu.

Açıklamada imzası bulunan bazı partilerin isimleri şöyle:

Kürdistan Demokratik Barış Partisi

Demokratik Birlik Partisi (PYD)

Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (PDK-S)

Kürdistan Yeşil Partisi

Kongreya Star

Suriye Kürt Sol Demokrat Partisi

Suriye Kürt Sol Partisi

Kürdistan Liberal Partisi

Kürdistan Kardeşlik Partisi (PBK)

Suriye Kürt Ulusal Partisi

Kürdistan Demokratik Değişim Partisi

Demokratik Mücadele Partisi

Suriye Kürdistanı Yenilik Hareketi

Kürdistan Özgürlük Partisi

Suriye Kürt Demokrat Partisi