Ana içeriğe atla

Türk devleti Kürdü onursuzlaştırıyor: Asker ve cahş dahil 27 kişi küçük kıza tecavüz etti

Türk devleti Kürdü onursuzlaştırıyor: Asker ve cahş dahil 27 kişi küçük kıza tecavüz etti
Türk devletinin Kürt halkını onursuzlaştırmak amacıyla Kuzey Kürdistan’da yürüttüğü kalleşçe politika devam ediyor. Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde 15 yaşındaki bir çocuğa, aralarında Türk devletinin asker ve polisi ile cahşların da bulunduğu 27 kişi tarafından tecavüz edildiği ortaya çıktı.
posted onDecember 7, 2020
noyorum

Türk devletinin Kürt halkını onursuzlaştırmak amacıyla Kuzey Kürdistan’da (Bakur) yürüttüğü kalleşçe politika devam ediyor. Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde 15 yaşındaki bir çocuğa, aralarında Türk devletinin asker ve polisi ile cahşların da bulunduğu 27 kişi tarafından tecavüz edildiği ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturmayı açan Türk yargı savcısı olayın üstünü örtmek için aceleyle soruşturmayla ilgili yayın yasağı getirirken halka sahip çıkması gereken Kürt siyaseti de yine alçaklık gerçekleştikten sonra medya aracılığıyla klasik tepkisini göstermekten öteye gidemedi.

Olay nasıl ortaya çıktı?

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde geçtiğimiz günlerde 15 yaşında bir çocuğunun, karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede cinsel istismara uğradığı ortaya çıkmıştı.

Mağdur çocuk P.Ö. ve ailesi, 12 Kasım’da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan ederek dava açmıştı.

Şikayet başvurusu ardından olayın yaşandığı köyden M.A. ve V.A. adlı iki şahsın tutuklandığı haberi basında yer almıştı.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın genişletilmesiyle bazı kişilerin daha isminin dosyaya eklendiği bildirildi. Ancak tecavüz olayına aralarında Türk devletinin kolluk güçlerinden uzman çavuş, polis ve cahşların da bulunduğu 27 kişinin karıştığı iddia edildi.

Türk başsavcısı aceleyle soruşturmaya gizlilik kararı getirdi

Olayın gündeme gelmesi ve özellikle sosyal medyada büyük bir infialle karşılanması ardından Türk devletinin Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma ile ilgili gizlilik kararı getirildiğini açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan mağdur çocuk P.Ö.’nün cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasının uygun görüldüğü, olayın Gercüş ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyasının Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği belirtildi.

Açıklamada Gercüş Sulh Ceza Hâkimliğinin 18.11.2020 tarihli kararı ile soruşturmayla ilgili gizlilik ve yayın yasağı kararı verildiği duyuruldu.

HDP: Türk devleti Kürdistan’da özel politika yürütüyor

Olayla ilgili HDP Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada, Türk devletinin Kürdistan’da özel bir politika yürüttüğü belirtildi.

Açıklamayı yapan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran şunları söyledi:

"AKP iktidarıyla beraber her gün kadına yönelik şiddet ve çocuğa yönelik istismar vakasıyla karşı karşıya kalan bir toplumsal gerçeklikle karşı karşıyayız. Kürdistan’da ayrıca özel bir politikanın yürütüldüğünün çok farkında ve bilincindeyiz. Ama buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, sesleniyoruz: Biz kadına yönelik şiddet, istismar dosyalarında, özellikle üniformalıların işin içine karıştığı bu tür olayların üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Suçluların aklanmasına izin vermeyeceğiz