Ana içeriğe atla

Trump Savunma Bakanı Esper'i görevden aldı

Trump Savunma Bakanı Esper'i görevden aldı
ABD başkanlık seçimlerini kaybeden Başkan Donald Trump, Savunma Bakanı Mark Esper'i görevden aldı. Esper'in yerine geçici olarak Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'nin direktörü Christopher Miller atandı.
posted onNovember 10, 2020
noyorum

3 Kasım’da gerçekleştirilen ABD başkanlık seçimlerini kaybetmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanı Mark Esper'i görevden aldığını duyurdu. Trump, Esper’in yerine bu görevi geçici olarak yürütecek ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Christopher Miller’ı getirdiğini açıkladı.

 Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Trump, Esper'in görevden alınmasının gerekçesini açıklamadı.

Trump bu görevi Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'nin direktörlüğü görevini yürüten Christopher Miller'ın vekaleten üstleneceğini belirtti.

Trump ile Esper arasında gerginlikler yaşandığı kamuoyuna yansımıştı. Esper, ABD’deki ırkçılık karşıtı protestolar ve polis şiddeti konusundaki tutumu nedeniyle Trump’a mesafe almıştı. Esper, Trump'ın ordunun protestoları bastırılmak için görevlendirilmesi önerisine de karşı çıkmıştı.

3 Kasım'da yapılan ABD başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump sonuçlara itiraz edeceğini duyurmuştu. Yeni başkan Joe Biden'ın 20 Ocak 2021'de yapılacak devirteslim töreniyle görevine başlaması bekleniyor.