Ana içeriğe atla

Qereçox Dağı’nda operasyon: 10 DAİŞ’li öldürüldü

Qereçox Dağı’nda operasyon: 10 DAİŞ’li öldürüldü
Irak güvenlik güçleri ile Uluslararası Koalisyon güçlerinin Qereçox Dağı’nda düzenlediği operasyonda 10 DAİŞ’li öldürüldü.
posted onAugust 19, 2020
noyorum

Irak ordu güçleri ile DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon güçlerinin Qereçox Dağı’nda düzenlediği operasyonda 10 DAİŞ’li öldürüldü.

Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul yaptığı açıklamada, dün Irak Terörle Mücadele Birlikleri’nin, Irak ve Koalisyon hava kuvvetleri desteğinde Maxmur’daki Qereçox Dağı’nda terör örgütü DAİŞ mensuplarına yönelik operasyon düzenlediğini bildirdi.

Tümgeneral Yahya Resul, DAİŞ’in son zamanlarda bölgede saldırılarını artırdığı Maxmur bölgesindeki Qereçox Dağı’na yönelik gerçekleştirilen operasyonda 10 DAİŞ’linin öldürüldüğünü açıkladı.

Yahya Resul, operasyonda ayrıca, örgüt mensupları tarafından gıda ve ilaç deposu olarak kullanılan 9 mağaranın da imha edildiğini kaydetti.

Irak Terörle Mücadele Kurumu da operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, son 3 aydır DAİŞ’e yönelik operasyonların yoğunlaştırıldığı belirtilerek, “Tamamen ortadan kaldırılmaları yakındır. Başka yolu yok” ifadesi kullanıldı.

Ekim 2017’de DAİŞ’e karşı Irak’ta “mutlak zafer” ilan edilse de örgüt mensupları Qereçox Dağı’na çekilerek mağara ve sığınaklarda gizlenmeye, buradan saldırılar düzenlemeye devam ediyordu.

Güney Kürdistan’daki (Başûr) Peşmerge Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl kamuoyuyla paylaştığı bilgilere göre Qereçox Dağı’ndaki 300’den fazla DAİŞ’li terörist bulunuyor.