Ana içeriğe atla

DAİŞ Xaneqin’de Kürt köyüne saldırdı: Aynı aileden 7 Kakeyi katledildi

DAİŞ Xaneqin’de Kürt köyüne saldırdı: Aynı aileden 7 Kakeyi katledildi
DAİŞ, Başûr’un Xaneqîn ilçesindeki bir Kürt Kakeyi köyüne saldırdı. Saldırı sonucu aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Peşmerge Bakanlığı saldırıdan dolayı bölgeye yerleştirilen Iraklı güçleri sorumlu tuttu.
posted onJune 14, 2020
noyorum

Terör örgütü DAİŞ, Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi idaresi dışında bulunan Kürdistan toprakları içinde kalan Xaneqin ilçesindeki bir Kürt Kakeyi köyüne saldırdı. Saldırı sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybeden 7 kişinin de aynı aileden olduğu bildirilirken saldırıyla ilgili açıklama yapan Peşmerge Bakanlığı, Iraklı güçlerden bölgedeki bütün sivilleri korumaları çağrısında bulundu ve sorumluluğun bölgeye yerleştirilen güçlerde olduğunu vurguladı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Peşmerge Bakanlığı, saldırıyı sert bir şekilde kınayarak, “O bölgedeki Iraklı güçlerden, masum insanları etnik ve dini kimliklerine bakılmaksızın korumaları çağrısında bulunuyoruz. Bölge sakinlerinin can güvenliği, o bölgeye yerleştirilen güçlerin sorumluluğundadır” diye belirtti.

Peşmerge Bakanlığı’nın Peşmerge güçlerinin bölgede olmamasının doğurduğu tehlike ve Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki güvenlik işbirliğinin önemiyle ilgili daha önce uyarılarda bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada, “Bu tür saldırıların artması, en kısa sürede Irak Savunma Bakanlığı ile Peşmerge Bakanlığı’nca oluşturulan yüksek komisyonun aktif hale getirilmesini elzem kılmaktadır. Oluşan güvenlik boşluğunu doldurmak için birlikte çalışmalı, o bölgedeki Kürt, Arap, Türkmen ve diğer etnik ve dini bileşenlere mensup insanlarımızı korumalıyız” ifadeleri yer aldı.

“Bölgeyi Araplaştırmayı hedefliyorlar”

O bölgedeki Kürtlerin hedef alınması ve Kürt köylerinin zorla boşaltılması, insanların katledilmelerinin sadece DAİŞ ile birlikte hareket eden terör gruplarının işi olduğunun vurgulandığı açıklamanın sonunda şu ifadeler yer aldı:

“Bu korkunç yöntemlerle Kürtlerin bölgeyi boşaltmasını, Araplaştırma ve göç ettirmelere devam etmeyi hedefliyorlar. Peşmerge güçlerinin görevi, teröristlerin ve karanlık odakların insanlarımıza karşı olan hayallerini yok etmek ve bu tür emellere en sert şekilde karşı koymaktır. İnsanlık dışı bu suçun kurbanlarının yakınlarının acılarını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”